onsdag 30 januari 2008

Göran Hägglund, är han löjlig?

På Friskolan Raoul Wallenbergsskolan har flera elever kränktes av personalen - och rektorn misstänks ha utsatt en pojke för misshandel. En av de högsta ansvariga för skolan var socialminister Göran Hägglunds högra hand, avslöjar Dagens Medicin i dag. - Det här är en löjlig sak, säger Göran Hägglund till Expressen.

Nu undrar jag vad det är som är löjligt?
Att elever kränks?
Socialministerns högra hand?
Det troliga är nog att Hägglund menar offentligheten. Då är det Göran Hägglund som är löjlig!

Andreasgymnasiet har också tidigare använts av skolminister Jan Björklund som avskräckande exempel, sedan rektorn gjort uttalanden som kunde tolkas som att man jämställde Bibelns skapelseberättelse med evolutionsläran. Andreasgymnasiet i Stockholm får behålla bidragen som friskola
Vad är det som egentligen sprider ett löjets skimmer över skolan, inte är det expressen.

Mer religiösa nyheter. Pingstpastorn Åke Green i Borgholm är utesluten ur nykterhetsrörelsen IOGT-NTO på grund av sina utspel mot homosexuella. Det är nog en möjlighet för Green. Nu kan han ta en sup och nyktra till.

Den kontroversiella utställningen A history of sex som tidigare har vandaliserats av nynazister i Lund fortsätter att skapa konflikter – nu i Alingsås. Kristdemokraterna i kommunen vill att utställningen omedelbart stängs medan fp vägrar med hänvisning till yttrandefriheten. Samtidigt bevakas konsthallen dygnet runt av rädsla för attentat. I Alingsås har representanter för nsf, nationalsocialistisk front delat ut flygblad i protest mot utställningen utanför konsthallen
Intressant att nynazister och kristdemokrater verkar ha samma mål, undrar just hur det nu blev så? Det verkar löjligt att reagera på en konstutställning. Men folkpartiet verkar för en gång skull ha tagit en vettig ståndpunkt för yttrandefriheten.

Jag läste en blogg som behandlade sverigedemokraterna och nazismen. Jag har tidigare skrivit om att sverigedemokraterna är ett kristet, konservativt parti. Det kanske är löjligt att fundera på vad nynazism - kristdemokrati - sverigedemokrati kan ha för gemensamma värdergrunder. Men nog tål det att funderas över ur perspektivet yttrandefrihet. Yttrandefrihet är inte löjligt.

Så Hägglund får nog konstatera att det inte var expressen som var löjliga.

2 kommentarer:

  1. SD och KD delar grund i att dom båda partierna har nedsättande åsikter mot olika folkgrupper. Dom är mot individuell frihet. Det som är intressant att många som nu röstar på SD tidigare röstade på sossarna.

    SvaraRadera
  2. Sverigedemokraterna har inget med nynaizsm att göra. Partiet tar aktivt avstånd från det. Att det har funnits som saboterar för partiet är djupt olyckligt, men de utesluts omgående.

    SvaraRadera