måndag 28 januari 2008

Gulligt tjejer

Feministiskt initiativ ställer upp i valet. Det låter jättegulligt men vad är det för mening i detta utspel? Väljarstödet är väl ungefär 0%. På den undersökning som pågår på den här bloggen tror jag det har röstats 3 ggr på feministiskt initiativ.
Men jag skall givetvis läsa hela parti programmet, det kanske dyker upp någon annan fråga än genus. Under tiden så kan du läsa feministiskt initiativs hemsida.
Könsmaktsordningen är ett vackert ord som gamle Mao så fint formulerade när han talade om att mänskligheten inte är fri innan alla är det.
Jag förstår Schyman som fick spel på vänsterpartiet eller Carlshamre som tuggat luft i folkpartiet. Två kvinnor i ledningen verkar inte så jämnställt, men vad vet jag som bara är människa. Frågan är bara om syftet att uppnå jämnställdhet kan uppnås via feministiskt initiativ. Men lycka till, och tröttnar ni så kan ni alltid läsa här. Det är en alltför viktig fråga för att slarvas bort i jippoutspel, tycker jag.

3 kommentarer:

  1. Varför deklarerade Feministiskt initiativ partiets valdeltagande idag, januari 2008, och inte 2007? Varför måste man besluta om valdeltagande vid en extra partikongress i maj 2008 och inte vid ordinarie partikongress 2007?

    Jo, eftersom man annars skulle bli tvungna att betala tillbaka partiets förtäckta partistöd till skattebetlarna!

    Läs om Feministiskt initiativs ohederliga partistöd på min blogg, Artikel 19.

    Artikel 19, Feministiskt initiativs bidragsfusk:
    http://artikel19.blogspot.com/2008/01/feministiskt-initiativs-bidragsfusk.html

    SvaraRadera
  2. Men vad du är konspiratorisk John. Det handlar sabsolut inte om nåot fusk, gjorde det det så vore det ju hur enkelt som helst att säga att Feministiskt intiativ ska betala tillbaka.

    SvaraRadera
  3. "Men vad du är konspiratorisk John."

    Man måste inte vara konspirationsteoretisk för att genomskåda Fi:s oärliga målsättning. Sluta skyll på andra Svärd, betala tillbaka partistödspengarna!

    I want my money back!

    SvaraRadera