lördag 2 februari 2008

Centerpartiet

Det enda som hörs från centern är att centern är ett stureplansparti. Det är inte så svårt att förstå partistrategerna. Lantbrukarna, de få som finns kvar, efter alliansens brandskattning av Sverige, lämnar centern. Så gör även alla de människor som ser hur deras områden avfolkas av centraliseringspolitiken. Eftersom strömmen av unga universitetsstuderande inte går till centerpartiet satsar nu reklamsmedjorna allt på ett kort. Stureplan. Kanske kan centern bli ett nytt skattsänkarparti och glassa omkring på stureplan och drömma om skyskrapor i väljartäta områden. Men centern har nog gjort sitt i svensk politik. Jag såg ett inlägg från stureplansscentern om budgeten. Jag fastnade för den här formuleringen.

Centerpartiet har en vision om ett Stockholm som är modernt, tolerant och grönt. I vår vision fyller företagaren en viktig funktion som både motor, bränsle och olja.

Jo vi har förstått att tron på oljan är stor hos stureplanscentern. men att det skulle ta över språkbruket så snabbt är lite komiskt. Lycka till på Stureplan och glöm inte att betala konsultfakturan. Jag tror inte konsulterna ger kredit på kommande partistöd:)

Det här var också en lite lustig formulering. "Vi vill inte dra ner på Miljöförvaltningen i den omfattning som majoriteten gör." Ja det var ju ord och inga visor om alliansens politik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar