torsdag 28 februari 2008

Hur raggar man med en blogg - årets innovation

”Pyjamasbloggarna är nihilister eftersom de inte ’är någonting värda’. De bloggar sig in i Nirvana och har gjort sin futtighet till en produktiv kraft. De är intighetens apostlar som inte sörjer de centraliserade tankestrukturernas död och som struntar i anklagelsen att de bara skapar brus.”
Lovink visar att bloggarna i själva verket inte skulle ha nåt att diskutera utan de etablerade mediernas journalistiska mödor. De är beroende av de mediemonopol de sägs hota, som elden av präriens gräs.

Vilken skön formulering och säkert helt riktig.

Jag kände mig idag redan som om jag uppnått Nirvana och media kändes för futtigt för att kommentera. Idag hittade jag bra tema om neuropsykiatri och så tänkte jag skriva om Maud Olofsson som hemkommen från renjakten känner sig hyllad av (s). Det som infann sig innan jag såg ovanstående i Aftonbladet var en stark känsla av meningslös press. Det är ett pumpande av fragment utan analys. Ändå finns återspeglingen av samhället där, men varför denna ytlighet i pressen. För mig och andra som främst kommenterar media på ett intrigerande och raljrerande sluggerligt sätt blir det dubbelytligt. Insiktslös tror jag inte, kanske tvärtom. Jag möts ofta av just kommentaren typ vad har A med B att göra och hur kan du komma fram till C. Jag ser en poäng i att som jag brukar säga berätta en metahisoria med hjälp av fragment. Det som då infinner sig är kritik mot att innehållet inte följer sak. Vilken sak och saklighet är min motfråga. Kanske är det tomheten i pressen som är det egentliga problemet. Ta en dag vilken som helst framöver och gå igenom löpet på t.ex. Aftonbladet. Fundera en stund över vad tidningen rapporterar och kanske ännu viktigare vad är det för verklighetsbilder som inte presenteras När inga nyheter är goda nyheter blir vår verklighet så är det ett tecken på att journalistiken är död.


Så raskt då från pressen och ut i bloggosfären. Finns det något intressant där idag.

Så dagens blogg får handla om Bloggelito som idag presenterar en innovation i bloggosfären. Han lyckas bredda bloggen till ytterligare ett område. Dejtingsiterna kan snart lägga ner.

Bakgrunden är att Blogge tidigare alltid varit intressera av österländska kvinnor. Gärna något år yngre. (Obs klicka inte om du har svårt att se nakna kvinnor och läsa om sex. gäller även kristdemokrater!).

En morgon upptäcker han att han inte tänder på detta längre (tänkte jag) utan blivit lite småtänd på intellektuella kvinnor så hur gör han. Jo Blogge ställer en rak fråga över bloggen till Mymlan om vad hon går igång på. Svaret var väntat och kommer blixtsnabbt - grabbar med hjärna. Håller ni inte med om att nu behöver vi inte krograggen eller deijtinsiterna längre;)

Det innovativa från Blogge är att han gör det offentligt. Det var förresten en facklig slogan en gång i tiden "Vi gör det offentligt". Det som sedan sker är en process där fler människor blir engagerade och diskuterar frågan som blogge ställde. Han ställde frågan även till fler än mymlan om vi nu skall vara korrekta och det ska vi. För på bloggarna står det alltid sanningen eller hur. Alltid på den här bloggen.


Jag läste runt lite på olika svar och fick en egen tanke att svaren var i regel objektfixerade. Det är även ett svar som - män med hjärna. Säkert någon annan som skrivit redan men situationen eller helheten tror jag är underskattad. Vad sägs om en vacker varelse på en grön äng, full med maskrosor, i lagom solsken vid en blågnistrande ren insjö. Omgivningen eller omvärlden har betydelse. Kanske någon tänder på en soptipp vad vet jag, människor är ju olika och annorlunda.
( det har inget med politik att göra men tänder du på maskrosor så klicka här:))

En liten rolig länkning som förklarar varför en del ser allt i blått.

Så efter detta långa snirklande i ord hamnar jag som mymlan vid hjärnan. Inte som något jag tänder på men som ett stort frågetecken om med-vetandet. Vad är det som gör dig till just du. Hur kan du ha en upplevelse av att du är du. Hur fungerar vårt med-vetande. Men det tänker jag inte skriva mer om på en nihilistisk brusande blogg.


Vad är då relevant att länka ett sådant här inlägg till. Intressant såklart. Mymlan såklart. Blogge har redan en länk i texten likaså aftonbladet.

-Jag tittar vad Blogge och Mymlan taggade så det får bli wordpresstaggarna , , , , , , , , , , .
Svenska bloggar om: , , , , , , , , , .
Technorati:
, , , , , , , , .
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
Blogge skickade frågan till Mymmel? Mary? Deep? Kristoffer? Bella
Mymlan skickar vidare frågan till Tyskungen, drf, nef, Mia, Kristina, Falken, Fredo, Weman, Kajen och Heaven.

Nu kommer den dramatiska avslutning och sammanhanget. ”Pyjamasbloggarna är nihilister eftersom de inte ’är någonting värda’. Det är härmed bevisat. Jag fick ju inte vara med och leka.
Men i bloggvärlden finns yttrandefriheten och alla kan delta ändå, hejdå;)

3 kommentarer:

 1. Vad i helvete har jag med saken att göra?

  SvaraRadera
 2. Heej deep
  Menar du blogges funderingar?
  Han frågade några bl.a. mymlan och hon frågade dig bl.a.
  Det jag skriver om var en beskrivning av bloggarna där just den här händelsen är beskriven. Så du ingår väl i beskrivningen kanske:)
  Vad jag skrev om var bloggar utifrån den artikel som fanns i Aftonbladet. En ganska intressant artikel tycker jag. Även Blogges fråga och Mymlans svar var intressant. Men fråga Mymlan varför hon länkade frågan till just dig som jag sedan visade.
  Ha en bra kväll

  SvaraRadera
 3. Hej igen deep
  Hur mymlan blev indragen i saken att göra vet jag int.
  Det var ju blogge som länkade till dig som jag sedan visade;)

  SvaraRadera