söndag 23 mars 2008

Bönder, borgare,präster och adel

Några subventioner eller bidrag för passivhus finns inte. Det här är inom ett område som liberalerna kanske skall överväga sin lära. Miljön är vår gemensamma och varför ger vi av våra skattemedel till stora energislösande privata villor? Hela skattesystemet motverkar smarta lösningar med ränteavdrag för energislösande. En fastighetsägare stor som lite måste fundera över avskrivningstiden i förhållande till energipriset.

Skolan är ytterligare ett område vi borde kommit längre men vi får väl vänta tills alliansen avgår. Betygshets istället för resurser till barnen vilken urbota dum politik.

Jag vet inte vilket politiska misslyckande som är värst. Ett hus står i minst 50 år och en ung människa lever minst lika lång tid. Sverige far illa av populismen, kvartalspolitiken är inte sund och hållbar. Regeringen aggerar som om det vore styrda av kvartalsrapporter i ett börsbolag. Det känns som Sveriges politiska liv backat i tiden till då det var bönder, borgare. präster och adel som styrde Sverige.
Nu packar snart även Volvo ihop i Sverige, så kan vi få en regering som klarar av att regera innan hela Sverige ser ut som en glesbygdskommun.

Mer intressant av wadström Fler bloggar om , , , , skola bostad Technorati om: , , Icerocket om: , , ,

2 kommentarer:

  1. Ahh.. Universallösningen mer resurser. Kastar man bara tillräckligt mycket pengar på ett problem så löser det sig av sig själv. Sverige har redan en av Europas vuxentätaste skolor, men med litet mer pengar och dubbelt så många vuxna - ja då löser det sig så klart. Bra tänkt.

    SvaraRadera
  2. Ge Sossarna 12 år och ingenting händer. Ge borgarna fem och dom hetsar. För övrigt så finns det inga bevis på att en paradvåning på östermalm skulle dra mindre el än en tvåplansvilla i norrland. Är det inte viktigare vilken sorts el man ägar, en var man bor?

    Betygshets? Till och med sossarna vill införa betyg från sexan nu. Men inte betygsomdömen. Under Sossarnas tid har inget hänt, trots artikel efter artikel om försämrad skola så har sossarna bara dragit in på resurser.

    Är det att vara progressiv? Nog finns det saker att klaga på med regeringen. Men inte det. Nog får högern min röst nästa val. Blir vänstern (utan miljöpartiet) mer progressiv så kommer jorden att stanna...

    SvaraRadera