lördag 29 mars 2008

Bojkotta Vetlanda inte Kina


Här vid Colosseum satt romarna och såg på när man hade strid mellan vilda djur, avrättningar, gladiatorspel och teater för en stor publik, cirka 55 000 åskådare.

Grekernas Olympia var under antiken en grekisk helgedoms-, orakel- och festplats, Zeus viktigaste helgedom, betydelsefull framför allt genom de där firade olympiska spelen och som alla grekers gemensamma religiöst nationella samlingsort. De första olympiska spelen startade 776 f.Kr. i det antika Greklands Olympia.

När de olympiska spelen pågick fick utomstående inte föra krig mot de grekiska stadsstaterna, då dessa skulle kunna sända deltagare till Olympia utan att de skulle riskera livet på vägen dit eller hem. Sparta fick efter år 420 f.Kr. inte delta i de olympiska spelen, vilket berodde på att de bröt mot vapenvilan vid dessa tävlingar. Sparta låg i krig med Aten i det peloponnesiska kriget, och skickade 1 000 man till krigsskådeplatsen trots att spelen pågick.

Nu 2008 så var det en stor svensk kejsare vid namn Bodström som tyckte att Kina skulle bojkottas. Man kan bli mörkrädd för mindre än Bodström. Men jag undrar hur han klarar att leva utan Kinesiska prylar. Kul grej att låta idrottsmännen bojkotta fast handelsmännen handlar som vanligt. Vilken historielöshet, populism och maktfullkomlighet han visar upp. Han är nog en reinkarnation från romarriket;).

Tyskland, Sovjet, USA alla länder med krigiska och förtryckande regimer har anordnat Olympiska spelen. Det är väl en god tanke att idrottsmän från planeten möts i hederliga tävlingar. Nu är inte Bodström den ende mörkermannen. EU:s kommissionär för utrikesfrågor Benita Ferrero-Waldner nämner en OS-bojkott som en möjlighet i en intervju i tyska tidningen Bild am Sontag.

Jag hade en intressant diskussion med en italiensk glashandlare häromdagen. Han beskrev sin syn på världen just nu i mycket enkla ord. Det var lite hårresande när han med sina ord säger samma sak som jag tänker. USA krigar och invaderar - Kina producerar och invaderar - mitt i mellan dessa giganter finns Europa. Europa är i en mycket svår kris! Den krisen löser inte Europa genom att bygga murar och isolera sig.

Nu åter till ett Sverige i kris. Vetlandametoden - den att inte öppna utredning. Bara sitta och titta på läktaren som Romarna gjorde. Finns det ingen utredning så fattas inget beslut och beviljas ingen insats. win/win situation mindre att göra för socialtjänsten och lägre kostnader för socialnämnden. Men det var något man glömde. Man glömde varför socialtjänsten överhuvudtaget finns. Det är skandal att en journalist skall behöva ta kampen som något slags gladiator. Lägg ut hela socialkontoret i Vetlanda på entreprenad till privata företag. Varför skall socialtjänsten bedrivas i offentlig regi när de tjänar pengar på att inte göra något! Ge Louise minst några miljoner i skadestånd. Det borde skattebetalarna i Vetlanda slanta upp nu när de valt den ledning de har.
Går det att bojkotta en kommun, någon som har någon ljus ide hur det skulle gå till?

Visst är det några bloggar som kommenterar det som sker kring OS
I hell-mans värld, Cattis blogg, Bloggarna.se, Peter Karlberg, Blogge Bloggelito -


Men när det gäller Vetlanda så skulle jag likna det vid ett uppror. Kanske något för Bodström att fundera över. Städa egen trapp först och gör det uppifrån. Jag har skrivit ganska mycket om Vetlanda och Louise, du hittar det mesta genom att klicka här

cool MAN BROTTAS mot livs levande BJÖRN , Jag Kjell-Åke Bjurkvist erbjuder mig adoption.... Å så lite hets mot "det sociala" "Fallet Louise", Namninsamling mot att pappan (våldtäktsmannen) fått vårdnaden!//MW Dagens Vykort - Metropolen Vilken sjuk värld vi lever i! Är du socionom? Jag blir så förbannad!! Sverige är fantastiskt - Våldtäktsdömd får fortsatt vårdnad Socialnämnden måste avgå! Ja... vad ska man säga?! Måste bara kommentera... Nu sviker vi Louise igen! Vakna! Ibland är sannolikheten osannolik Flickan från helvetet Hur kan det ske? Vetlanda kommun förnekar sig inte Louise tillbaka hos sin pappa Pappa hur kunde du göra så här emot mig (Louise) ..../Pärlan Hur tänkte ni nu? sjukt. Arg Horribelt Beslut Hur är det möjligt? Louise Hjälp Louise! Louise sviks igen..Av samhället.. När biologin får styra Länkar till detta inlägg Kvinna...Har alla ansvariga i Vetlanda förlorat förståndet totalt? Den tysta majoriteten. Hur i hela helvetet kan Bör inte hela kommunen få sparken... Socialarbetare Hål i huvet på folk i Vetlanda? Tror man sina ögon ?? Nej. När man läser... Hårresande om Louise! Nu måste vi vakna!!! Queenia från Aftonbladet hur kan detta få bli så lever vi i onskanVärld Snett i huvudet...? Jag förstår inte? Louise tvingas tillbaka till sin pappa Tokerier i ottan. Vetlanda, Björklund och Smilla/Tänk om Det är förjävligt!Vart är vi på väg? Man blir förbannad och äcklad!!! Tänkte skriva om Är det redan första april - även om så vore skulle skämtet ha varit osmakligt... Är detta sant?
Mer intressant av wadström Fler bloggar om , , , louise Technorati om: , , Icerocket om: , , ,
Media om Vetlanda DN 1 SvD 1 2 Aftonbladet 1 2 Expressen 1 Sydsvenskan 1
Media om OS DN 1 2 3 SvD 1 2 3 Aftonbladet 14 kommentarer:

 1. Tack för ditt inlägg om just Louise. Vi måste göra något åt en sådan förlegad lag.

  Från inlägget "Hjälp Louise"

  /Annie

  SvaraRadera
 2. Hur kommer det sig att du hittade mitt inlägg om det?

  SvaraRadera
 3. Annie & evamy.
  Frågan om Louise engagerar mig inte för att det är extremt utan för att det visar på något mycket allvarligare.
  Svensk lagstiftning är glasklar. Det här med Louise kan inte hända enligt lagstiftningen.
  Ändå händer det och även om ärendet Louise kan se extremt ut för "svensson" så förekommer det dagligen att lagstiftningen inte följs.
  Jag har skrivit rätt mycket ur det perspektivet. En viktig fråga är att införa en lagstiftning typ Lex Sahra som "skyddar socialtjänstemannen " när han/hon ser missförhållanden inom organisationen på socialkonteret eller i socialnämnden.
  För en sak är lika glasklar som lagstiftningen är att socialarbetarna oftast vet vad som skall göras.
  Ibland sker inte omhändertaganden som i fallet Louise och ibland sker det för mycket omhändertagande för att kommunerna inte tar fram resurser för att stödja utsatta familjer.
  När en kommun gör fel skall den ansvarige ställas till ansvar. Det krävs alltså en tydlighet om befogenhet och ansvar. När ett fel begåtts av en kommun skall givetvis den drabbade ha rätt till skadestånd av den kommun som underlåtit att följa lagen.
  Avslutningsvis så skall man inte vara naiv och tro att ett socialkontor / socialnämnd kan lösa alla problem i samhället. Men skydd av barn är en självklarhet.

  SvaraRadera
 4. Hej,

  den historiska bakgrunden och de ideal som förväntas ta sig uttryck i de olympiska spelen är onekligen något som bör kultiveras. Kanske det ligger något i vad du säger. Kommer dock osökt att tänka på de elfte olympiska sommarspelen i Berlin... även då höjdes röster för att bojkotta spelen.
  En av de viktare skillnaderna mellan antikens spel och våra dagars spel är att det nu förutom traditionella krig samtidigt även förs propagandakrig (vilket också gjordes 1936), som inte gör uppehåll för OS... Rekommenderar följande läsning om mänskliga rättigheter i Tibet: http://dalailama.com/news.220.htm

  SvaraRadera