lördag 1 mars 2008

Cykelnytt

Sex med cykel. Skåningarna cyklar mest. Försäljningen av cyklar ökar. Mot dessa cyklar får man ställa centerpartiets enda miljösatsning 1, 4 miljarder till bilinköp för välbeställda.

Att alliansen är ute och cyklar är väl en ytterligare användning av ordet cykel. Men då betyder nog ordet cykel ungefär omkullåkning. Kanske är det bara en dikeskörning i det högra diket.

Jag har faktiskt lite medlidande med kristdemokraterna som ensamma får ta debatten med sverigedemokraterna i alliansen. Centern verkar redan vara på rymmen från det sjunkande skeppet. Maud försöker desperat få ihop en positiv kärnkraftscenter för att hålla ihop äktenskapet med folkpartiet. Folkpartiet i sin tur kämpar hårt för att fånga upp alla främlingsfientliga strömningar de kan se. Så vart tog kristdemokraterna vägen. Jag har tidigare skrivit om den moderata strategin att låta kristdemokraterna aggera bödel i slakten av det offentliga systemet. Vilken framtida allians fp-sd-m....men men den lär nog inte ha någon framgång även om Reinfeldt kommer att göra vad han kan för att dela ut godis ur statskassan inför 2009-2010.

Om vi nu bortser från alliansens cyklande så är det en politisk fråga som helt har försvunnit när borgerligheten klev in i maktens boningar. Gör alla svenska städer cykelvänliga!


Andra bloggar om: , , , , , ,Technorati om: , , , , , ,Icerocket om: , , , , , , ,Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar