måndag 3 mars 2008

Dådå, nudå och sendå

Mymlan frågar vad jag gjorde i mars för 5, 10, 15 och 20 år sedan? Det var just rätt person att fråga. Jag har 0-koll på det som passerat. Visst finns det en hel del upplevelser, erfarenheter och en och annan liten kunskap från förr. Det jag minns ur mitt eget liv är annars mest pågående processer. Men när nu Mymlan frågar så skall jag försöka klura ihop en text. mymlan är den blogg jag brukar läsa när jag ruttnar på allt bladder i blogg och mediavärlden. Det dyker alltid upp någon klurig text och fundering som tillför något.

Det jag vet (för jag har lite dokument kvar) är jobbet. Så för 20 år sedan jobbade jag som chef för en missbruksinstitution, 15 år sedan kurator på en beroendeklinik, 10 år sedan med ekonomiskt bistånd, 5 år sedan var jag på väg till arbete som enhetschef äldreomsorgen..hade hunnit med att starta ett företag för 15 år sedan och halkade in i datavärlden. Det höll på att bli min död. Jobbade i vårdsvängen på dagen och datavärlden resten av ledig tid. Det var spännande ( i efterskott) hur maskinen (kroppen) bara la av. Blåjus, intensiven och vila och sedan var gubben igång igen.... Lärde mig då att ...nähä..full vind i seglen är det som gäller. Blanda nu inte ihop detta med att det är fort och mycket som är viktigt. Sitter gärna och stirrar på några myror ett par timmar eller försöker tänka på ingenting? Just det förbannade tempot och effektiviteten och lönsamheten är en samhällsjukdom. Det finns så mycket att undersöka och upptäcka som vi springer förbi i jakten efter målet med livet. Målet är graven till slut för alla så varför inte leva i nuet. Livet är kort, men Lev Livet Leende...

Jovisst barnen kom och växte, flaxade på vingarna och började flyga..mina föräldrar dog..det är väl så livet är konstruerat antar jag. Så nu till det jag började skriva om, processer.
Sedan när vet jag inte men "alltid" har jag funderat över det du kanske kallar jaget, själen eller liknande.
Så om det finns en tråd i livet så är det nog funderandet kring det jag kallar med-vetande. Kanske en omöjlig eller evig fråga tycker många men den är nog mer central än vad vi anar. Det tar lite tid att harva igenom olika humanistiska och naturvetenskapliga modeller. Det är inte enkelt när vi har föreställningen om 1 verklighet men våra teorier är dualistiska. En process som pågått under de senaste 20 åren var att bli av med alla "medfödda kulturella" fantasifoster i hjärnan av en skapare eller gud om du så vill. När den tanken existerar att vi faktiskt lever på (troligen) den enda Planeten i universum med liv. När vi tänker tanken att människans överlevnad är vårt eget ansvar då lägger man sig ner och dör eller gör något annat vettigt. Och på den vägen är det, att hitta på något vettigt innan jag lägger mig ner och dör som alla andra.

Så nu tänkte jag vända på frågandet och be upphovsmannen till den här processen att svara på vad han gör om 10 år. Så kom igen nu Peter vad gör du om 5, 10,15 och 20 år?

Peter sckidae sin fråga till Lotten, Cikoria , Mymlan, Opassande, Huskorset, Stationsvakt, Joshua_Tree, Teflonminne, Annika Bryn, Snubben, Sånger från nedre botten , Deep Edition , Ajja , Cliff Hanger
Mymlan skickade samma fråga till mig, Doktor Spinn, Sonia the freakshow, Selig, och Alter Ego.
Andra bloggar om: , ,

Intressant

1 kommentar:

  1. Det var ju inte helt enkelt. Men jag försökte!

    SvaraRadera