måndag 31 mars 2008

Min typiska arbetsdag på ADHD-kliniken som freudiansk psykolog och bekännande scientolog

Nu blir det lite trassligt. jag fick en "blogpinne" till -on all sides- men blogg.se håller på och flyttar så jag kommer inte in där just nu. Så först lite bakgrund om bloggpinnen.
Bloggstafetten har just nu de här deltagarna så ett litet tips är att klicka dig runt och läsa alla roliga inlägg.
1) Wohoo!
2)
Åsas anteckningar
3)
Isach
4)
Kulturbloggen
5)
Mimos Blogg
6)
theWitch
7)
the real mymlan
8)
Rexxie's blogg
9)
Rullen
10)
Klixblogg
11)
Sanna Panna
12)
Motbilder
13)
Sadsmiles (b)loggbok
14)
danajergefelt.com
15)
Karin Långström Vinges blogg
16)
Alter Ego
17)
Mais oui
18)
Spiro Spero
19)
KAs Centrifug
20)
blandannat.net
21)
Bokstäver och siffror
22)
Tonårsmorsa
23)
Annas kaos
24)
Frukostflingan
25)
Aggeman.se Blog
26)
Thomas Hartman
27)
Miah, just another wannabe
28)
Steffanie Müller
29)
Selig.se
30)
ylle - kort och gott
31)
hakke snackar
32)
deep edition
33)
iFred.se
34)
Frk F
35)
Björn Wadström, just det pinnen var här nyss ;)
36)
Snowracer
37)
Deercats Bravader
38)
En gayshas memoarer
39)
Klimakteriehäxan
40)
I stort sett menlös...


Så till det gulliga ämne jag fick av Frk F. Det här blir inte lätt eftersom jag ifrågasätter diagnosen ADHD, är ännu mer kritisk till Freud och slutligen är jag ateist, så affärsmässig religion ovanpå den övriga smeten suck... Här skall jag alltså jobba..jag skulle ägna de första 5 minuterna till att säga upp mig;) Men va fan jobba bör man annars dör man så nu kör vi!


Min typiska arbetsdag på ADHD-kliniken som freudiansk psykolog och bekännande scientolog


Över öppna spisen i mitt arbets rum hänger tre tavlor.
Hubbard hänger till höger. Han var mannen som kom på hur man kunde göra pengar på religion. I och för sig ligger han väl fortfarande en bit efter Påven som har lyckats skrapa ihop en egen stat men ändå. Coco-Cola och McDonalds i all ära men de levererar ju något materiellt. Tänk vilket lysande affärsgeni han var Ron som kom på konsten att göra pengar av bara en tanke.


Till vänster hänger Freud det var också en klurig affärsman som kom på hur man skulle bli sexarbetare utan att använda sin egen kropp. Genialiskt att lägga den andre på en brits och bara slumra till när pengarna rullade in.


Men högsätet i mitten över spisen har ändå en bild på ett affärskomplex. Det är nog inga av patienterna här på kliniken som vet vad det föreställer för hus. Men huset ägs av en liten kemist som drog ihop sina första miljoner på bakgatorna i NewYork. Vi kan kalla honom Mr Fetto för det var hans smeknamn i begynnelsen. Den dag han kom på att sprutamin gjorde honom smalare och rikare blev han lite lyckligare.
Men riktigt betydande för stadens uteckling blev han först när ha köpte den lilla nedlagda fabriken på höjden. Det speciella foto jag fått av Mr Fetto var en julklapp för snart 15 år sedan efter vårt möte i Stockholms skärgård..


Mr Fetto började tillverka läkemedel och var snart en ganska stor arbetsgivare. De flesta anställda visste inte om att fabriken även producerade sprutamin som levererades ut på baksidan. Så här hade det kunna pågå om inte Operation Snow White inträffat och misslyckas.

Men exakt historien hur det gick till vet nog ingen. Mr Fetto lyckade i alla fall rädda undan några av de mest ledande personerna när operationen sprack och fick samtidigt tillgång till justitiedepartementets hemliga datafiler. Framförallt så blev Mr Fetto intresserad av hur endel kunde tjäna pengar bara på tankar.

Mr Fetto var en ganska klok person men hade inte riktigt gillat skolan. Men nu såg han en enkel modell som genomsyrade hans nya vänners tänkande. Det var ju listigt att beskriva människan som odödlig. Hans nyfunna vänner skrev ju kontrakt på miljoner år. Själen var något Mr Fetto aldrig funderat över. Men ande-kropp- själ verkade vara ett säljande konsept det hade han förstått när han läst om påven och alla andra religösa. De nya vännerna från Snow White hade en strålande ide att mixa lite mellan kropp och själ och lyfta ut människans sinnen...


Det var då han kom ihåg sin gamle vän läkaren som höll på och kliade sig i huvudet över några märkliga beteenden. Skolläkaren Adrian David Harald Detgårnog hade sett att en del elever inte tog in information via sina sinnen och samtidigt verkade ha lite svårt att kontrollera muskelrörelserna. Kort sagt de lyssnade inte på skolfröken utan spelade hellre fotboll i korridorerna.
Mr Fetto skickade över lite sprutamin till ADHD som han brukade göra varje månadsslut. Men den här gången skickade han med några piller och en liten text om sinnen från sina nyfunna vänner.

Det Mr fetto kommit på var att om han bara kunde flytta tillverkningen till den mer offentliga delen av fabriken skulle han kunna köra maskinerna dygnet runt.
Så Mr Fetto uppmandade ADHD att prova sprutaminet på sina elever/patienter. Allt i hemlighet såklart det var ju forskning. Det var nog inte så mycket den kemiska reaktionen han funderade över utan mer att han då kunde tillverka en lite billigare och mer lönsam tablett.
ADHD som själv upptäkt sprutaminet var inte sen att verifierara att hans patienter helt plötsligt blev mer sinnesnärvarande och den tidigare oroligheten var som bortblåst. Särskilt beskrev han, vilket blivit offentligt långt senare, hur en liten kille satt och skruvade isär rektorns cykel i 5 timmar. Tidigare var killen inte still en minut i taget. Visserligen fick han aldrig ihop cykeln men det var inte så viktigt då tyckte ADHD. Rektorn fick senare en mycket fin ny cykel direkt från New York - Stackars rektorn går nog fortfarande och funderar varifrån cykeln egentligen kom, men skolläkaren som tagit emot cykeln hade som vanligt slängt alla papper.
Skolläkaren hade av några kollegor fått tipset att aldrig spara några papper om någonting. Forskningen blev då lite svårare att motbevisa. Det här var ett tips som skolläkaren gjort till ett livsmönster.
ADHD blev även han rikligt belönad med en helt egen klinik på det stora forskningssjukhuset.

Det var med triunf kommunalråden invigde den gigantiska satsningen från det amerikanska läkemedelsbolaget. Självaste Mr Fetto närvarade och klippte symboliskt av det blågula bandet innan ADHD stolt tog lokalerna i besittning.


Sagt och gjort Mr Fetto expanderade kraftigt och anställde nästan tusen personer i sin fabrik.
Det dök upp en liten märklig effekt hos Mr Fetto och även hos några av hans större privatkunder. Han börjad fundera om inte hans traumatiska minnen kom från tidigare liv. Kanske hade de orsakats av fientliga utomjordiska civilisationer som hjärntvättat honom med olika "implantat". I en av justitiedepartementets datafiler hitade han mer information som hölls hemlig för allmänheten.

Det var då Mr Fetto kom på att han tillsammans med ADHD skulle starta en klinik i varje stad. Inspirationen kom också från några goda vänner till Mr Fetto, Mr Mc D och Mr Col.


Det sprakade till i brasan och jag vaknade till i mina funderingar. Inte hade jag då när jag torkade bord hos Mr D någonsin trott att jag skulle göra en sådan kärriär att jag fick den här underbara institutionen.
Jag glömmer aldrig den dagen vid vaxholm när jag mötte Mr Fetto som just då var på Sverigebesök. Vi hade en rätt trevlig båtresa och jag minns knappt att jag påpekade att inom dianetiken finns spår av Sigmund Freuds idéer.

Telefonsamtalet från NewYork var oförglömlig. Mr Fetto sa att jag givit honom en idee som var värd miljarder och blev erbjuden jobb som Sverigeansvarig VD med en liten nätt lön på 36 miljoner om året + en bonus på 8000:- för varje unge vi satte en diganos på.


Jesus vart tog den här dagen vägen. Jag måste ha varit i mina tankar hela dagen fast egentligen är det väl som alla andra dagar här på kliniken. Kanske skulle jag skaffa mig en blogg och berätta lite om hur det är här på kliniken. Vi får se hur jag gör med det....men varför inte läsa snowracer under tiden som fått pinnen och kommer att behandla ämnet.

Hjälp! Jag får alltid upp smörtaxar på bildskärmen

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om:

2 kommentarer:

  1. Underhållande Mr Wadström, underhållande.
    Kan inte låta bli att citera sommartorparn Ernst: "Varför ska man gå den logiska vägen när det finns en annan väg?"

    SvaraRadera
  2. Nu har jag bloggat om smörtaxar

    SvaraRadera