lördag 26 april 2008

Folkpartiet vill ha en obildad befolkning i Sverige!

Samhället fungerar inte om alla är akademiker. Många högskoleutbildade har svårt att få jobb, medan det är nästan omöjligt i Sverige att få tag på en hantverkare, sa Björklund.

Det betyder på ren svenska att samhället inte fungerar om alla har kunskap! Kanske inte det folkpartistiska samhället. Men är det något barn och ungdom behöver så är det vetenskaplig kunskap om hur verkligheten fungerar. Hoppas folkpartiet åker ur riksdagen nästa val så vi slipper höra mer av populistiska dumheter. Jag får ont i huvudet av detta kunskapsförrakt från Björklund.

Björklund talar om kuratorer på skolan. Det är inte utbildningen som skall ha kuratorer utan socialtjänsten. Helt ok med ytterligare satsning på socialt arbete i Sverige. Inget fel att det finns en kommunal socialarbetare på varje skola.

Mer intressant av wadström Fler bloggar om utbildning kurator
Technorati om: , , Icerocket om: , ,

5 kommentarer:

 1. Kryp upp under din sten. Vad f-n har du varit de sista 10-åren?!! Klart som sjutton att samhället inte skulle fungera om alla var akademiker.

  Björklund snackar ju om lärlingsutbildning....

  ...och dom kallar du för "obildad befolkning" !!!

  Snacka om vem som är obildad här...

  SvaraRadera
 2. hej hej, trevlig blogg.
  Ang skolsituationen i Sverige. Det handlar inte om kunskapsforakt, det ar helt fel att kalla det detta. Snarare handlar det om att stoppa den medvetna klasspolitiken som socialister har anvant i Sverige sedan de borjade styra landet och se till vad folk faktiskt vill gora med sina liv, inte vad som staten anser ar bast for det "storre malet". Observera att vi talar inte om grundskolan nu utan om vidareutbildning sa dina antydningar om att Alliansen skulle vara emot allmanbildning och kunskap ar otroligt felaktig. Det handlar snarare om att uppvardera dem som ar begavade med handerna och inte bara dem som ar duktiga pa matte och sprak. =)

  mvh
  Carl Teglund
  www.tegis.wordpress.com

  SvaraRadera
 3. Ang. kuratorerna. Håller helt med om att det inte är skolans ansvar utan en fråga för socialtjänsten.

  SvaraRadera
 4. En praktisk utbildning är också kunskap. En snickare måste också veta vad dom håller på med. Hur kommer det sig att vänstern i Sverige idag ser ner på arbetare som har en utbildning är konstigt för arbetarpartierna... ;)

  Alla vill inte bli akademiker. Vissa avskyr allt vad skolan heter och föredrar praktiska saker. Lika bra att ge dom en utbildning och en vettig lön. Vissa utbildade arbetare tjänar snuskigt mycket mer än sjuksköterskor trots en mycket kortare utbildning.

  Håller för övrigt med Carl Teglund och undrar varför det är så hemskt med serviceyrken som sossarna vill ha det till.

  SvaraRadera
 5. Praktisk utbildning? Förhoppningsvis leder all utbildning / kunskap fram till praktiskt handlande.
  Hantverkare i alla dess former kräver idag hög teoretisk kunskap.
  Men det är en sak att gå i skolan för att få ett yrke. Den andra sidan är att man som människa har rätt att lära sig för livet.
  Skolan är inte till för att förse produktionen med arbetskraft utan för att ge individen kunskap om den verklighet vi alla lever i.
  Det fanns ett gammalt uttryck "kunskap är makt".
  Det är ett perspektiv att fundera över när nu folkpartiet vill att vissa medborgare skall sorteras bort från rätten till kunskap.
  Kunskap kan förmedlas från skolan i former som är anpassat efter individen och det är väl här problemet ligger. Folkpartiets "stalinskola" med kraftiga utsorteringssystem där alla skall följa den Björklundska mallen är det stora problemet...Skolan behöver en högre grad av individanpassning!

  SvaraRadera