lördag 31 maj 2008

Ingen vill ha Svarte Petter

Nu när alliansregeringen (läs fp + m) gör allt de kan för att sälja bort allmännyttan till hugade bostadsrättsköpare så är det inte bara en korkad ide utan ekonomiskt vansinne. När nu arbetslösheten ökar, räntorna ökar så är det inte smart att övergöda "den fria" marknaden med bostadsobjekt. Oavsett vad regeringen nu hittar på så är det nog många som fattat och inte vill sitta med Svarte Petter. Inget kul när drömmen om klippet förvandlas till en riktigt långvarig skuldfälla....Flytta är ju inte att tänka på om försäljningspriset rasat någon miljon under inköpspriset. Det slår mig ibland att människor verkar tro att de äger något när de "köpt" en bostadsrätt. Jo de äger rätten att hyra. Det kan vara en mycket vansklig rätt att inneha om det inte finns någon "köpare". Rätten kan då över en natt vara värd 0 kronor. Det kommer att bli ett smärtsamt uppvaknande för den som sitter med Svarte Petter.

Samtidigt har alliansregeringen sett till att inga hyresbostädr produceras. Hemlösheten är väl dold bakom vackra ord om valfrihet. men fasaden börjar vittra sönder och det ganska snabbt...
Men allt är ju relativt i Kina räknar man med att några miljoner saknar bostad efter jordskalvet.

Dn 1 SvD 1

intressantwadström , , , , , ,

1 kommentar:

  1. En kvinna som blivit slagen och försökt begå självmord behöver hjälp, mentalt stöd, det är inte en fråga om vart det finns lediga jobb eller inte.
    Den här kvinnan behöver stöd och hjälp, behandling, någon sorts boende med behandling. Det är inte en renodlad bostadsfråga, det är en fråga om människosyn och resurser.

    SvaraRadera