tisdag 24 juni 2008

Romarna, aztekerna och folkkontroll

Vi tror att vårt samhälle är osårbart. Det trodde romarna, aztekerna och sumererna också.

Börsen nere på årslägsta När börsen reagerar så är det många människor på den s.k. marknaden som sätter betyg på Reinfeldt och hans lag.

Mona Sahlin säger till SVT:s Rapport att hon vill riva upp FRA-lagen. Om vänsterblocket vinner valet 2010. Då var det klart! Vänsterpartiet har redan sagt nej och Miljöpartiet är hur tydliga som helst i hur illa partiet tycker om avlyssning av svenska folket. Liberal börjar bli ett skällsord i Sverige efter missbruket från alliansen men det finns ett parti som tror på individens frihet.

Det är märkligt det som nu sker i Sverige. Sverigedemokrater och moderater jublar över ökad avlyssning och kontroll av det fria ordet. Folkpartiet har blivit folkkontrollpartiet och vill att Sverige inte skall ha något försvar utan gå med i Nato. Den ålderdomliga och farliga kärnkraften lanseras åter av nyliberalerna via dn. Centerpartiet lär få lite problem med sina "kärnväljare" när de skall jamsa med Björklund i även denna fråga. Kristdemokraterna är på väg ut ur Riksdagen och frågan är om de kan bli räddade av andra borgerliga väljare. Både centerpartiet och folkpartiet lär nog behöva varenda röst själva...

Håller alliansregeringen fram till 2010? Visserligen är riksdagspolitiker kåta efter sina arvoden och bekväma stolar men det räcker nog inte för att hålla emot det som nu sker på gräsrotsnivå i samtliga borgerliga partier. Jag blir inte förvånad om det inträffar en akut kolaps av det Reinfeldtska kejsardömet. Stalltips är att det sker vid kommande budget..

Så Mona kanske får möjlighet att genomföra det hon lovar idag om avlyssning av dig och mig. Hon har även företagarna med sig, vem trodde att detta skulle ske...

För övrigt anser jag att FRA-lagen bör förstöras

Ute i världen sker folkmord när kejsare skall sitta kvar vid makten. Simbabwe, Burma, ja listan kan göras lång när yttrandefriheten och demokratin satts ur spel av makteliten...att yttrandefriheten och demokratin skulle sättas ur spel i Sverige hade nog ingen räknat med när de röstade fram alliansen.

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagenTechnorati om: , , ,,Icerocket om: , ,

6 kommentarer:

 1. Tobias Lindgren24 juni, 2008

  "Sverigedemokrater och moderater jublar över ökad avlyssning och kontroll av det fria ordet."

  Det är inte sant. Sverigedemokraterna "jublar" inte alls över FRA-lagen.

  http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/akesson/2008/06/17/utvecklingen_gar_fra_mat
  http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/akesson/2008/06/23/ingen_fra_lag_i_sverigedemokraternas_sve

  SvaraRadera
 2. Om man fiser in en burk och skruvar på locket fort, kan man lukta på fisen nästa dag.

  SvaraRadera
 3. Jag vill minnas att det var Bodström et al som initierade detta. Alla, ALLA är lika goda kålsupare, förutom Miljöpartiet som är de enda som har varit emot från början.

  SvaraRadera
 4. De som tror på någon skillnad efter valet 2010 är ute och cyklar. Socialdemokraterna kommer inte ändra arbetslöshetsförsäkringen, fastighetsskatten eller FRA-lagen. De sitter nu och skrattar och säger: Fan vad skönt att de tog den vidriga smällen så vi slapp, nu kan vi engagera oss åt att baktala dem och göra som vi brukar - lova utan att ändra något. Kanske någon liten del för att blidka folket, men inte mycket....

  SvaraRadera
 5. Hej igen Tobias.
  Du svamlar SD är för en avlyssning av svenska folket. För inte ljuger väl din partiledare?
  http://christianengstrom.wordpress.com/2008/06/23/sd-stodjer-fra-avlyssningen/

  SvaraRadera
 6. Tobias Lindgren26 juni, 2008

  Nej, Jimmie Åkesson har, till skillnad från många andra partiledare, inte för vana att ljuga, men du verkar inte ha läst hans två blogginlägg och kommentarerna därtill noggrant.

  SvaraRadera