tisdag 15 juli 2008

IB en mild västanvind mot FRA

IB-affären som handlade om registrering av Svenska medborgare är bara en mild västanvind i jmf med det som FRA visar sig. Den hemliga myndigheten läcker inte bara till andra länder utan även till media.

Bush satte igång ett korståg för att sprida den vita kristna högerns tankar. Fundera en stund vad du egentligen vet om Islam och muslimer. Fundera sedan varför du ser en religion så hotfull. I Sverige har vi fått ett parti SD som systematiskt driver denna propaganda.

Men Livets Ord då det borde väl vara skonat från amerikanskt intresse. Det verkar inte så. Enligt SvD så finns information lagrad hos FRA.
Det är ytterst anmärkningsvärt att en pastor med tystnadsplikt avlyssnas av en svensk myndighet, skriver Stefan Swärd, ordförande i Evangeliska Frikyrkan.

Jag anser det mer anmärkningsvärt att alla svenskar oavsett om vi har någon religion eller inte avlyssnas av svenska staten. Lex-Reinfeldt den nya FRA-lagen skall dessutom göra det till laglig vardag att lyssna på min telefon och läsa min post.

Undrar just vad KD anser om inskränkningar i religionsfriheten. För det måste som jag ser det betraktas som inskränkningar i religionsfriheten när "själasamtal" avlyssnas av staten.
Nu är jag ateist och ser nog religioner för vad de är, men det finns ändå många människor som är troende och deras tro skall respekteras enligt grundlagen.

Över en miljon personer finns med på amerikanska myndigheters lista över misstänkta och kända terrorister, uppgav medborgarrättsorganisationen ACLU i USA på måndagen.
Bland de listade finns avlidna personer, exempelvis Iraks forne diktator Saddam Hussein. Sydafrikas förre president, fredspristagaren Nelson Mandela, var också med till dess att kongressen nyligen tog bort hans namn — vilket är det enda sättet att slippa undan terroriststämpeln enligt ACLU. Nu verkar New Yorkers vilja ha med Obama på listan också
Vem är förvånad, inte jag. Ett land som har 1% av sin befolkning inlåsta i fängelse är en stat som bara hålls samman av hotbilder. Verkliga eller fiktiva spelar ingen roll. Hotet är det viktiga..

Sverige är ett fritt land med fria medborgare och skall så förbli. Vi måste undersöka banden till amerikansk säkerhetstjänst och även vapenindustri mer grundläggande.

Släng ut Reinfeldt, Björklund och Bush ur min telefon NU!
För övrigt anser jag att FRA-lagen bör förstöras NU!

SvD brännpunkt Dagen Aftonbladet
Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: almedalen terrorist lex orwell lex reinfeldt religionsfrihet livets ord den kristna högern , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

5 kommentarer:

 1. Tobias Lindgren15 juli, 2008

  Haha, nej, nej, islam betyder ju kärlek och förståelse. Det vet ju alla...

  Haha...

  SvaraRadera
 2. Skulle vara kul at du Tobias en gång för alla berättade vad du och SD har emot andra religioner? Du kanske kan förklara ert fåniga ord svenskhet också. Det är lika fånigt som moderaternas utanförskap.
  Jag har bett dig förklara det ett antal gånger. Men det är väl så att då börjar vi närma oss SD´s kärna främlingsfientlighet och RASISM. Men käka sill och drick nubbe än är det sommar..

  SvaraRadera
 3. Tobias Lindgren15 juli, 2008

  Islam är inte endast en religion utan en politisk ideologi. Däri ligger den stora skillnade mellan islam och andra religioner. Sedan är också islam den mest våldsamma och extrema religionen på långa vägar.

  Att du förnekar existensen av en svenskhet får stå för dig. Sd står inte för "rasism" eller "främlingsfientlighet" utan kulturnationalism och invandringskritik. Jag har förklarat detta i flera kommentarer för dig, men du har passande nog inte släppt igenom alla dessa.

  SvaraRadera
 4. Hej Tobias
  Jag släpper fram det mesta men inte när du skriver inlägg som bara är massa länkar till dina främlingsfientliga sidor.
  Så hoppa över reklamen så går det bättre:)

  Islam är politik skriver du. Är det därför du förespråkar Israel och förtryck av palestinier. Är det inte politik? Kristendomen har du en kul film om längst ner på sidan. Så vad är det sd och kd håller på med då om inte politik.
  Har du hört talas om den vita kristna högern?
  Om inte så läs på lite.
  Så du kanske även skall läsa på lite om profeterna så ser du att Islam, Judendom och Kristendom har samma "fina" rötter. Själv är jag ateist men det är en annan historia. Du får gärna gå i kyrkan om det är svenskhet för dig. Det finns en artikel idag med rubriken." jag valde religionen och min bror nazismen. Kanske något för dig att läsa.

  Sedan svenskhet. Förklara vad svenskhet är för dig utan att hålla på med floskler. Är jag en svensk och har jag svenskhet..det kan vara en bra början för dig att förklara.

  Kom igen nu Tobias berätta vad svenskhet är....

  SvaraRadera
 5. Efter att ha läst de flesta bloggkommentarer om Obama karikatyren, som the New Yorker kommer att publicera den 21:a juli, blir man skrämd av hur dumma svenskar (förhoppningsvis bara svenska bloggare) verkar vara. Karikatyren är riktad mot högerns vanföreställningar och ryktesspridningar om Obama och är inte riktad mot Obama. Detta borde alla normalintelligenta personer förstå.

  SvaraRadera