tisdag 29 juli 2008

Svenska staten är hotad eller hur

Nu är det kanske dags att skriva lite om "den svenska staten". Staten är till för medborgarna i landet och aldrig tvärtom. Vi har en välutvecklad demokrati i Sverige som inte är direkt men väl representativ. Det betyder att det är partier har uppdraget att utöva makten.
Vi såg vid FRA-debatten prov på hur enskilda politiker "tvingades" följa partiet istället för partiprogrammet och sin egen övertygelse. Tvånget grundade sig nog i det enkla faktum att moderaterna och dess ledare Reinfeldt ställde ett ultimatum till de övriga. Rösta för FRA-lagen eller jag avgår. Nu var det inte alla politiker som valts av sina partier. Några hade faktiskt kommit in i riksdagen på direkt personval. Dessa politiker har ni sett i debatten som mer frihetliga. Det blir makabert när stora delar av alliansen förespråkar personval och sedan inte tar konsekvenserna. Men det var väl åter en politisk lögn som avslöjades. Den här alliansregeringen har tydligt visat en tilltro till staten som Stalin tidigare visat. Det är obegripligt hur alla liberala ider tvärdött under det konservativa högerpartiet som Reinfeldt leende företräder.
Det kära läsare vi nu ser i Sverige är så nära begreppet diktatur man kan komma i en demokratisk stat. Jag mår faktiskt illa när jag ser de 4 partiledarna framträda leende tillsammans. Vem och vad är det dessa 4 människor företräder egentligen..jo jag vet att de är valda helt enligt reglerna...men även Hitler blev vald helt enligt reglerna...historien förskräcker

Nu finns det ett fristående rättsväsende och framförallt en fri press i Serige...eller gör det verkligen det?
Jag har skrivit ganska mycket om en flicka som utsattes för sexuella övergrepp när hon var 14 år. Det som hände då var att polisen fick inte utreda på order av åklagaren på order av...ja just det regeringen. När journalisterna som avslöjade IB-affären snokade i denna historia så tvingades DN till tystnad och Aftonbladet vägrade publicera Du kan läsa mer om den här historien genom att klicka här och här.
Det som hände då var att med hänvisning till rikets säkerhet mörklades affären. Alltså rikets säkerhet var i det här fallet regeringen.
Sedan den dagen vilar ett mörker över Sverige som demokratisk stat. Framförallt vilar ett nattsvart mörker över rättsväsendet och den "fria"pressen.

FRA har åter igen släppt in lite ljus i vad som pågår bakom vårt svenska demokratiska samhälle. I en anmälan mot FRA försöker anmälaren visa att vanliga medborgare redan är avlyssnade via kabel. Dvs staten läser vår epost och lyssnar på våra telefonsamtal.

Ok då det är en hård värld vi lever i så visst har vi svenska medborgare förtroende för en säkerhetstjänst. SÄPO behövs nog för att skapa ett skydd för vanliga medborgare. Men FRA då denna "firma" som opererar på mycket vaga grunder behövs FRA. Mitt svar är utan minsta tvekan nej. Efter att ha sett och hört på FRA-chefen och även försvarsministern så har jag blivit ännu mer övertygad om att det inte är mig och dig som den här organisationen skyddar.
Jag har skrivit om samarbetet med USA när det gäller informationsutbyte. FRA levererar information om vadå? Sådant här bushshit kanske?
Nu anmälde FRA en läcka inom FRA eller en bloggare som publicerade dokument från en anmälan som visar att FRA ägnat sig åt avlyssning av dig och mig via kabel. De flesta som skriver om FRA och FRA-lagen höjer nog på ögonbrynen när de läser vad skit det är FRA sysslar med. Läs själv och fundera på om du vill ha dina telefonsamtal och epost arkiverade hos Reinfeldt och Bush med de "einstein-liknande" analyser det verkar få till slutsats.


Jag har skrivit om de 103 avlyssnade svenskarna tidigare. Det finns säkert 1000-tals och 100.000-tals dokument om dig och mig som vi inte kommer åt under hänvisning till regeringens säkerhet. Ursäkta rikets eller statens säkerhet menar jag.
För det är just det saken handlar om. När lagstiftningen används för att skydda politiker eller främja deras personliga maktutövning och personliga karriärer då är vi illa ute. Vi är illa ut i Sverige just nu.

Jag förenar mig i Eva Bengtssons tårar över ett land som gått förlorat..


Jag vill bara avsluta med att denna kvinna som då var 14 år var omhändertagen för samhällsvård. De övergrepp som organiserades av en kvinna som stod svensk narkotikahandel nära bevakades och avlyssnades. Av vem - jo svenska staten...blev hon skyddad av det.har hon fått upprättelse än....
Så till DN och Aftonbladet. Det nu tegeringen Reinfeldt tror sig kunna genomföra. Den totala kontrollen över medborgarnas telefonsamtal och epost. Det är en fortsättning och det har ni båda representanter för "den fria pressen" ett stort ansvar i.
Det finns fortfarande en majoritet i det svenska folket som vill ha sin integritet kvar. Nu finns bloggen som gör att varje svensk med skrivkunnighet och en gnutta datorvana kan uttrycka sina tankar. Det perspektivet skall vi nog ha med oss nu när Reinfeldt bussar hela maktapparaten över oss.
Justitiekanslern (JK) kommer inte att titta närmare på den anmälan av bloggaren Henrik Alexandersson som Försvarets radioanstalt (FRA) lämnat in. I stället blir det ett fall för åklagarkammaren för säkerhetsmål i Stockholm.
Så vems säkerhet är det i tala om din och min - inte troligt:(
Stasieffekten har viss inverkan på deep och opassande t.ex Men det finns många som motbilder och spartacus Jag har försökt räkna alla de bloggar som publicerat denna skithandling som kallas hemlig. Jag slutade vid 100 så vi ser väl fram mot ett massåtal i yttrandefrihetens namn.
Yttrandefrihet för vem.... visst vi tycka i idoltävlingar och annat intressant i det här landet men..
Kanske släcker staten Reinfeldt ner den här och andra bloggar rätt som det är med hänvisning till rikets säkerhet eller yttrandefriheten.
Men vem bryr sig jag har så gott om bloggar planeten runt så inte ens de 700 tappra på FRA kan hitta dom alla;)
Senast 2010 byter vi regering i Sverige. Själv väljer jag då miljöpartiet, men jag hoppas att många många lämnar "de allianspartier " som faktiskt har tagit ett steg närmare diktaturen. Så till dig som inte kan tänka dig ett socialistiskt parti eller ens miljöpartiet till er rekommenderar jag en närmare studie av piratpartiet. Piratpartiet kommer att särredovisas på nästa Bvu eftersom övriga ökat så markant. Men rösta gärna på den pågående väljarbarometern.
Reinfeldt må försöka bilda ny regering med SD. Vi får väl se om de tre övriga borgerliga partierna stämmer upp i försvaret för Reinfeldts politik. Vi behöver en ny regering i Sverige och det ASAP.
ASAP är engelska och betyder Så Fort Som Möjligt på vår eget språk.

Dagen 1 DN 1 AB 1 2 SvD 1
Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: , ,, ,, ,, , TOLGFORS, STEN TOLGFORS, INGVAR åKESSON USA lex orwell , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

5 kommentarer:

 1. Dom kallar inte reinfeldt för Furern utan orsak.

  Ja borde ha rätten att få granska våra egna dokument om oss själva.

  Direkt demokrati efterlyses.

  Trött på Stalin metoderna.

  SvaraRadera
 2. Du gör alldeles rätt när du kopplar samman justitiekanslerns handläggning av pedofilhärvan med FRA-lagen.

  Båda dessa grymma och känslokalla handlingar från statens sida visar vad som nu kan komma att vänta oss.

  OU

  SvaraRadera
 3. Wingchun Mike30 juli, 2008

  Jasså har man sett.

  Nu är fanimig måttet rågat.

  Någon gräns får det vara

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2996458.ab

  SvaraRadera
 4. SKÄMS!
  Du bryter mot lagen och jag kommer att anmäla dig för detta.

  SvaraRadera
 5. Den nya pajasen på nätet är en anomym blogg som kallar sig lag ordning och reda. Jag brukar inte acceptera inlägg som bryter mot Svensk lag. Men jag gör ett undantag den här gången. Pajasen ägnar sig åt förtal och tror att han / hon den är polis,åklagare och dommare. Klart man blir lite nyfiken vilken organisation det är som står bakom. Någon som tror att organisationen bakom kommer att publiceras framöver :) Men eftersom den här kommentaren dykt upp över hela nätet så får den komma in som bevis till den som starta en förtalprocess. Men helt klart ligger bloggen lor bra till att få årets pajaspris 2008.

  SvaraRadera