tisdag 8 juli 2008

Tema skyll på andra

Timbro har bjudit den amerikanske pr-gurun Karl Rove, som bland har annat medverkat till George W Bushs valsegrar, till Almedalen. Problemet är bloggarna. Dvs det fria ordet.
Hur skall Reinfeldt få tyst på oss. Hur skall han lyckas trumpeta ut sin sanning och tysta det fria ordet. FRA heter nog Reinfeldts svar och kanske inskränkningar av rätten att skriva en blogg.

Den tiden är förbi gubbar!

Nyamko Sabuni måste väl vara alliansregeringens största stolpskott. Visst hon är inte vit som gubbarna som gör att det går att förledas att det finns något vettigt om integration innanför.
Vad gör hon. Jo hon skyller på Sahlin. Hon gör Sahlin ytterst ansvarig för den accelererande ojämlikhet en i Sverige. Var det inte "utan för skap" som Reinfeldt trumpetat in som alliansbegreppet.

Så avgå då hela regeringen så får Sahlin reda upp er blåbruna röra. Hur kan man vara så ansvarslös så man skyller på någon annan när man själv har ansvaret.
Svenska folket har röstat fram den här alliansregeringen och så sitter de och skyller ifrån sig.

Idag tittade jag på omröstningen på Bvu c 2%, fp 2%, kd 2%, m 6%, Sd 23% = 35% till högersidan i svensk politik. Vi får väl hoppas att det blir valresultatet också. Jojo sverigedemokraterna kommer bara att få några få % i valet och m lite mer.
Det är rätt kul med väljarbarometrar. De är såå vetenskapliga..Du kan väl rösta när du ändå är här.

Bloggarna fattar ingenting och har missförstått FRA-lagen. Svenska folket har missförstått och fattar ingenting. Andra länder har missförstått och fattar ingenting. Företagen har missförstått och fattar ingenting. Bostadsmarknaden har havererat. Börsen har havererat, antalet konkurser ökar dramatiskt. Sjuka människor blir av med sin försäkring allt för att fixa statistik Nu är det så att varken jag eller några andra i det här landet tror längre på alliansregeringens förmåga. Alliansen har spruckit och det gjorde den underifrån.

Bussförarna är nog trötta på den galna marknadspolitiken som innebär ständiga upphandlingar och nya arbetsgivare. Bussarna underhålls inte och förarna får ständigt sämre arbetsmiljö. Alliansregeringen har tappat kontrollen över ekonomin och inflationen skenar...vi lär nog få en orolig arbetsmarknad...

Den fråga jag är mest oroad för är hur tafatt regeringen är att omvandla vetenskaplig kunskap till politik. Regeringen sitter fast i gamla 1800-tals dogmer och ideal och har inte fattat att det är nu vi lever. Det är nu regeringen regerar.
Vi lever alla på en planet vi delar naturen med mängder av djurarter...det kan sammanfattas i ett enda ord miljö.
Alliansregeringen tror på konsumtionssamhället. Alliansregeringen tror på att bara alla är sysselsatta och producerar vad skit som helst så fungerar samhället. Så är det inte, samhället består av människor och planeten har begränsade resurser. Vi är fria människor som inte vill bli kontrollerade, vilseförda och avlyssnade. Lite musik:)

Vi behöver en ny regering. Vi behöver en ny politik. Vi behöver politiker som tar ansvar för det uppdrag de fått av oss.

För övrigt anser jag att FRA-lagen bör förstöras
Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: almedalen usa reinfeldt reinfeldt terrorist lex orwell , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

9 kommentarer:

 1. Här har (s) skyllt 90 talskrisen på borgarna i varje debatt upp till förra valet trots att de var ansvariga själva enligt både Kjell Olof Feldt och Bengt Dennis, men när (m) skyller havererad integration på den minister som var ytterst ansvarig i flera år då är det "fruktansvärt ansvarslöst". Är det bara (s) som får skylla ifrån sig, eller? Om du hånar konsumtionssamhället och full sysselsättning och vill ha en "ny" politik (dvs. tillbaka till samma gamla sossepolitik) vad menar du då? Ska vi ha hög arbetslöshet bara för att värna klimatet? Du får kanske tala klarspråk om det är Kuba du vill ha.

  SvaraRadera
 2. Hahaha bra skrivet.


  Dom omyndigförklarar hela planeten.

  SvaraRadera
 3. du är dåligt påläst och inlägget kryllar av sakfel.
  men jag kommer att rekommendera detta för den som som vill se textboksexempel på problemförskjutningar och selektiva bedömningar.

  SvaraRadera
 4. Hej Crona
  FRA
  De tre bokstäverna säger mer än något annat. En regering som vill avlyssna hela svenska folket vill inte jag ha. Du avslutar med KUBA. Jodu Stalin, Kuba eller vad du vill ta för exempel alla har svårt att slå Reinfeldt. Vi behöver en ny regering av många skäl men bara FRA duger gott.

  SvaraRadera
 5. Sååå ja... Låt oss hålla isär olika typer av ansvar.

  Regeringen har ansvar för att lösa utanförskapsproblematiken.

  Den förra regeringen kan dock SAMTIDIGT vara ansvarig för att situationen uppkom - även om den förra borgerliga regeringen (91-94) också borde nämnas i detta sammanhang.

  SvaraRadera
 6. Soy. Håller nog med dig:) Men vad göra i dessa avlyssningstider..

  .det blir ett sådant språk när det fria ordet ifrågasätts av kontrollanterna;)

  Jag tror nog du förstår det som står trots allt.

  SvaraRadera
 7. Faster Sven
  Vilket ord du har. Utanförskapsproblematiken..
  Jag tror inte du fattar vad det betyder men ok. Hur bär man sig åt för att komma utanför ett samhälle. Samhället är väl alla vi som bor i det här landet. Rik-fattig, frisk-sjuk, svart-vit osv..
  Reinfelt bara vrider begreppen och det har vi nog förstått nu käre faster. FRAlagen säger allt!
  Alla räknas som hot och utanför Reinfeldts lilla värld.
  Så fundera lite faster Sven på var du har din egen lilla gräns för utanför och innanför.
  Jag är inte särskilt förtjust i socialdemokratin men allt är bättre än det vi har nu.

  SvaraRadera
 8. Sabunis artikel var mycket bra. Saklig, koncis och understödd med relevanta sakuppgifter.

  Invandringen skall prövas i demokratisk ordning, argument vägas för och emot, precis som allting annat.

  "Bevara Sverige blandat"? Jomenvisst. Invandringen har på många sätt gynnat landet.

  Men på MARIGINALEN har vi ett problem. Nu kräver läget en rejäl åtstramning. Det är ett GEMENSAMT intresse för infödda svenskar och dem som redan kommit hit.

  Främst av allt har vi hotet mot folkhälsan! Flykting eller ej, har man HIV eller tuberkulos, skall man överhuvud taget inte släppas in i landet, punkt.

  SvaraRadera
 9. Tobias Lindgren08 juli, 2008

  Björn Wadström: "Jojo sverigedemokraterna kommer bara att få några få % i valet".

  Inte enligt Ian Wachtmeister:

  http://www.youtube.com/watch?v=tFpK3MmcPrY

  SvaraRadera