lördag 30 augusti 2008

Alternativ till FRAregeringen

Vad finns det för alternativ till nuvarande FRAregering. Tittar vi på resultatet i senaste väljarundersökningen så minskar alliansen 14%. Moderaterna -7% , Folkpartiet -4%, Centerpartiet -2 %, Kristdemokraterna - 1 %.

S-Mp är nog en bra grund att både bygga en trovärdig välfärd och en hållbar framtid. V vill gärna vara med. Det är väl bara att sätta igång och diskutera så ser vi om v menar allvar.

En sak är klar och att nästa regering måste göra något åt den ekonomi som moderaterna nu raserar. Framförallt måste Sverige börja investera miljöriktigt nu. Orkaner och svält och krig. Tar vi inte klimatförändringarnaallvar nu så kommer våra barn att få det svårt.

Personligen så skulle jag nog vilja se s-mp och ett tillnyktrat c utan bäverledare eller möjligen ett folkparti utan militär ledning. Vänsterpartiet har många bra tankar men partiets ekonomiska politik är inte realistisk.

Det skulle också vara intressant om Piratpartiet kom in i Riksdagen. Så om någon från Piratpartiet läser det här kanske jag kan få svar på hur Piratpartiet tänker kring regeringsfrågan om partiet skulle bli lika stort som här på min blogg.

Eftersom det inte verkar finnas något liberalt parti i Sverige längre förutom möjligen mp är väl möjligheterna störst på högersidan eller hur..lite avhoppade folkpartister osv..

Sverigedemokraterna lär vara hänisade till alliansen eftersom v -s-mp varit tydliga i hur de ser på partier som är mot mångfald.

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: , , , , demoskop opinionsmätning, , , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan bloggvärldens väljarundersökning fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: bloggvärldens väljarundersökning , , , , demoskop, , fra , Icerocket om: bloggvärldens väljarundersökning fra , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Åtminstone presidiet och större delen av partiledningen och styrelsen läser varje inlägg i bloggosfären där någon nämner "Piratpartiet", med sökningar både genom Knuff, Twingly och Google, så du behöver inte oroa dig för att vi ska missa det. :) Det var i och för sig nära eftersom du stavade fel till partiets namn, men ändå, det var en vanlig felstavning.

  Nu är det inte speciellt realistiskt att tro att vi tar 20% i riksdagen. Men även om vi så skulle ta 60% så fungerar strategin fortfarande. 60% är bara en ovanligt stark vågmästarställning mellan två block, och vi använder samma strategi som vi gör vid 5%.

  Du hittar vår vågmästarstrategi mer i detalj på vår hemsida.

  / Rick (pp)

  SvaraRadera
 2. Hej Rick.
  Stavfel är mitt signum. Tror jag rättade till det. Jag hade inte skrivit pratpartiet i alla fall utan bara byytt lite plats på några bokstäver:)
  Ibland stavar jag fel medvetet. Jag har en tanke med det att alla skall kunna blogga. det behöver inte vara så förbannat prydligt för at människor skall uttrycka sin tanke.
  I vanliga fall brukar jag inte släppa fram länkar, men din var mycket relevant som svar på min fråga.
  Jag tror nog att ni klarar av 4%-spärren. Det är en fånig regel som borde avskaffas så att folkviljan slår igenom även för partier med mindre än 4%.
  När det gäller frihetsfrågorna så är vi nog rätt nära varandra men hur tänker du om miljöfrågan? Det är inte bara i frihetsfrågan som s/m ibland tenderar att FRAgmentisera. Frihet i alla dess former är ganska ointressant om vi inte har en Planet som det går att leva på eller hur?

  SvaraRadera
 3. Själv skriver jag piratparitet väldigt ofta. Förmodligen en skada från min tekniska bakgrund...

  Vi har ingen miljöpolitik. Anledningen till det är enkel; vi har inget att tillföra i debatten. PP grundades för att kunskap fattades i de lagstiftande församlingarna, och det är den kunskapen vi har som politisk plattform.

  Alla partier som landar runt 4-5% måste bestämma sig för vilka frågor de vill ha som sina i koalitionen; varje parti kan bara få en liten del av kakan. Skillnaden med oss är att vi talar om redan i den politiska plattformen vilka frågor vi ser som våra om vi ska ingå i ett regeringsunderlag, och vilka frågor och områden vi lämnar till andra partier.

  / Rick (pp)

  SvaraRadera
 4. Jo Rick en sak till.
  Det låter så klokt när du beskrier hur ett litet parti kan aggera. Men lek lite med siffrorna i Bvu 2008:4 och låtsas att det är valresultatet 2010. Sd största partiet följt av pp.
  Menar du att du sätter dig med sd-m-kd om de accepterar fildelning och lite till? Håller det verkligen att fokusera på en viktig del i samhället och blunda för övriga frågor...jag är nog lite tveksam. Vad är det som gör det så svårt att formulera en bredare politik utifrån individrätten...
  men hur som haver är vi rörande överens om FRA. Lägg ner skiten och släng ut Reinfeldt ur min telefon.

  SvaraRadera