torsdag 28 augusti 2008

Backar FRAreinfeldt eller blir det moderaterna

FRA ska skydda information som skickas mellan svenska myndigheter. Verksamheten har tidigare legat hos Krisberedskapsmyndigheten men kommer att föras över till FRA, erfar Aktuellt.
Ta ifrån FRA makten över sökningarna skriver Expressen

Det är något som är skumt eller hur. Vad är det som gör att Reinfeldt vill samla så mycket på ett ställe. Varför denna knutpunkt för information? Svaret är och förblir USA.


Om du för en minut leker med tanken att det är så att all svensk information flödar till USA utanför kontrollen av Riksdagen, polisen eller militären så blir bilden förvirrad eller hur.

Lägg till den mycket märkliga svängning högern gjort om Sveriges försvar. Helt plötsligt behöver Sverige inget eget försvar. Du behöver inte lida av så svåra sjukdomar för att förstå att USA och NATO tar över försvaret och vår del i samarbetet blir informationsinsamlande.

Det är inte svårt att se Bildt agerande i den belysningen. Det är inte svårt att se Björklunds agerande i den belysningen heller.

Nu var det tre mycket viktiga saker som Reinfeldt och de andra arkitekterna bakom iden glömde. 1 är att svenska folket inte har så högt förtroende för USA som moderaternas ledning har. 2 är att förtroendet för FRA idag är lika med 0 hos stora delar av svenska folket. Vad är det för människor som kommer att ha makten om det inte är Riksdagen. Lisa Marklund skrev en mycket bra artikel i Expressen för en tid sedan som är skrämmande. "På dagarna jobbade han på Försvarets Radioanstalt, FRA, som sysslar med att signalspana mot spioner och kartlägga faror mot rikets säkerhet.På nätterna drev han ett personligt korståg mot felparkerade bilar."
3. Svenska folket är ett frihetsälskande folk som inte accepterar att få sin post läst eller sin telefon avlyssnad. Jag talade med en man som är kring 90 år och han frågade mig vad FRA var för något. Jag försökte förklara helt objektivt att det betyder Försvarets Radioanstalt men att det inte var en militär verksamhet inom försvaret. Jag hann inte längre innan han sa..Det är ju förskräckligt att de skall öppna våra privata brev. Det är ju värre än på Hitler och Stalins tid. Jag som alltid har röstat på moderaterna..vad är det som händer?
Ok att de 90-årige mannen inte riktigt förstår den digitala världen men grundvärderingen var glasklar..eller hur..ge fan i min privata post!. När inte moderaterna ens har stöd i de traditionellt äldre konservativa befolkningsgupperna så är det bara att inse Reinfeldt. Det är åt helvete det du håller på med.

Demonstration 16 september. Gå dit du som kan. Partifärg saknar betydelse. Friheten är hotad.Om inte Reinfeldt backar nu så får vi väl alla hålla igång frågan till EU-valet 2009 och Riksdagsvalet 2010. Gör 2009 till ett riktigt protestval mot c-fp-kd-m. Du som inte klarar av att rösta på de röda eller ens de gröna ligg kvar på soffan. Det är inte så galet som det låter. Ett EU med representanter som inte respekterar individens integritet och frihet skall vi nog alla vara mycket mycket vaksamma mot.
2010 är ganska långt fram så det är lite tidigt att sia om hur alternativen ser ut då Kanske hoppar något av allianspartierna av den Reinfeldtska galenskapen och ansluter sig till s-mp.
V vill också vara med och samtala . Ohly har en bit kvar innan han övertygat s-mp om att han faktiskt menar allvar med samarbete. Men som sagt var det är några dagar kvar. Det är heller ingen högoddsare att satsa på att alliansen avgår i förtid:)
Den svenska högern med m-kd-sd lär inte samla någon majoritet du kan ju titta på väljarundersökning Bvu 2008:4 som nu är inne på sin sista dag. Jag återkommer med mer kommentarer om resultatet imorgon. Det är några timmars röstning kvar...

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: IMPERIALISM FöRSVARSPOLITIK, PERSONLIG INTEGRITET EU NATO USA Terrorist Bildt Reinfeldt Björklund lex orwell , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

1 kommentar:

  1. Bengt Svensson28 augusti, 2008

    Fyndig skylt.
    "FRA dit pepparn växer", kan ju vara en barnvänligare variant.

    SvaraRadera