söndag 8 februari 2009

Miljöpartiet sveriges tredje största parti igen!


Expressen demoskop presenterar en väljarundersökning
Peter Eriksson pekar på att oppositionen leder kraftigt. Olofssons ko vändning är inte med i denna undersökning. Centerpartiet gjorde sitt bästa riksdagsval någonsin 1973. Då fick man 25,1 procent av rösterna. Samma sommar hade man slagit in på en mer kärnkraftsskeptisk linje

Både S och Kd ökar nu skriver Svd.
Sd verkar vara på väg ut ur politiken och kvar blir väl bara de nazistiska och främlingsfientliga smågrupperna. Som parti var det kortlivat och snabbt genomskådat. men det är helt klart att alliansen håller dörren öppen för detta parti om de behöver för att behålla makten 2010.
Piratpartiet däremot får i nog räkna med. I bloggvärldens väljarundersökning Bvu 2009:1 är det mycket synligt att piratpartiet är stort. C, fp, kd når ingen upp till 4%. Det är några dagar kvar att rösta så passa på när du ändå är här.

Men oavsett hur olika väljarbarometrar visar just nu så kommer valet 2010 att innehålla både FRA-debatt samt energidebatt. Den mycket odemokratiska behandlingen som regeringen gör med viktiga frågor kommer att visa sig. Just nu har allianspartierna 44,7 % och att dessutom köra med piskan inom c och kd för att stötta lilla fp´s kärnkraftspolitik är något uppseendeväckande.


Klicka på bilden så kan du gå med i miljörörelsen om du inte gillar flinen hos FRAdemokraterna".

4 kommentarer:

 1. Är det inte dags för en väljarundersökning vad gäller EU?

  Ps, Mediabojkotten startar imorgon.

  SvaraRadera
 2. Svenska Dagbladets artiklar idag är, som vanligt, grovt tendentiösa. Man förtalar Kenneth Sandberg och Sverigedemokraterna upprepade med formuleringar som "kasta ut invandrare", "främlingsfientligt", "missnöjesparti", "missnöjespolitik" och så vidare. Till och med Ny demokrati får sig en släng av sleven och kallas "främlingsfientligt". Kenneth Sandberg får inte avsluta artikeln. Man tar inte upp hans motargument i kommunfullmäktigedebatten heller. Man kallar Boriana Åberg för "svenska". Man försöker måla upp det som ett skräckscenario att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen och försöker utmåla SD som orsaken till "parlamentariskt kaos" när det inte alls behöver bli så - och om det blir så beror det på de andra partiernas väljar- och demokratiförakt, inte på SD.

  Man tar inte heller upp att Socialdemokraterna i Kävlinge har samarbetat med Sverigedemokraterna i flera frågor, vilket tidigare har uppmärksammats i andra medier, exempelvis Ekot, Sydsvenskan och Dagens Nyheter. Det är helt jävla otroligt att SD påstås vara "rasister" mot muslimer. När blev muslimer en ras? Fullt av politiskt korrekta floskler och lögner i den artikeln är det! Man tar inte upp något av de enorma problem som massinvandringen, mångkulturen, islamiseringen och massbrottsligheten har orsakat i Kävlinge och Skåne.

  Sedan ignorerar man också i sin "analys" det mest troliga faktum: att Alliansen kommer att stödja sig på Sverigedemokraterna i utbyte mot att Sverigedemokraterna får igenom sina kärnfrågor - precis såsom har skett i Danmark och Österrike. Det finns dessutom ett stort stöd för ett samarbete med Sverigedemokraterna bland valmanskåren, särskilt bland Alliansens väljare, enligt en opinionsmätning från Synovate för några månader sedan. Man kan också torka sig i röven med analysen eftersom den inte tar upp att Sverigedemokraterna med största sannolikhet ligger högre i opinionen än vad som redovisas i opinionsmätningarna och att partiet kommer att växa ännu mer i valrörelserna. Det var inte heller bara Bengt Westerberg som lämnade tv-soffan utan även den dåvarande C-ledaren Olof Johansson. Den där Tommy Möller är väl socialdemokrat, eller hur?

  SvaraRadera
 3. Det som skrämmer upp en något är just att detta scenario är något som alliansen tycks få en rätt bred opinion med sig. Men skenet kanske tycks bedra när Mediaskop och andra tämligen i det här fallet undersökningsföretag ska göra en s.k "seriös" undersökning.
  För det känns inte riktigt genuint korrekt att mångfaldet människor egentligen riktigt tycker att kärnkraften är det bästa alternativet.

  SvaraRadera
 4. När väl valdagen infinner sig så kommer vi att få
  ett nytt parti i riksdagen men frågan är vilket av
  de nuvarande som åker ut?
  Jag tror att röd-gröna gruppen kommer att betyda
  en intern kanibalism...
  S ger inget till någon!

  SvaraRadera