söndag 15 februari 2009

Sifo senaste väljarundersökningen

eller Dagen. Censur via Twinglys övervakare!

Så här fördelade sig sympatierna för de olika partierna: Vänsterpartiet 5,6 (-0,1) Socialdemokraterna 37,9 (+0,2) Miljöpartiet 7,7 (+1,1) (= 51,2%)

Det är också förvånansvärt små rubriker i den fria pressen om väljarundersökningen. Kanske för att den visar på att alliansen börjar rasa utför?

Centern 5,9 (0) Folkpartiet 7,7 (+1,0) Moderaterna 26,2 (-1,1) Kristdemokraterna 4,3 (-0,1) Sverigedemokraterna 3,5 (-0,8). (= 47,6%)

Det finns några intressanta vinklingar av resultatet. Miljöpartiet stärker sin position som Sveriges tredje största parti. Valet kommer nog att innebär 10-15% för Miljöpartiet.

Den Rödgröna röran har stöd av majoriteten och Mona Sahlin får förtroendet som regeringsbildare.

Den Blåbruna gröten innehåller så mycket motsättningar och osäkerhet så det är svårt att se ett regeringsalternativ. Kommer C och KD och SD att klara 4%-spärren? Kommer C och Fp att acceptera att sitta i regering med SD.

Bloggvärldens väljarundersökning BvU 2009:1 här på bloggen till höger. Lägg märke till att Piratpartiet fångas i den undersökningen men inte ens finns med i de stora drakarnas frågebatteri.

Nu kommer nog debatten om klimatförändringar att ta verklig fart och den ekonomiska krisen och alliansens tafatthet kommer att bli synlig. Frågan om frihet i ord och på nätet pågår. Självklart kan vi inte ha en regering i Sverige som försöker kontrollera och inskränka din frihet.
Det finns många frågor som påverkar förtroendet för en regering. Jag är övertygad om att alliansens totala misslyckande med sin valfråga jobben och omsvängningen till kontrollsamhälle från C och FP gör att vi får en ny regering 2010. Du avgör.
Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: , demoskop opinionsmätning, , , , , , moderaterna , centerpartiet, folkpartiet, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet sverigedemokraterna bloggvärldens väljarundersökning Technorati om: bloggvärldens väljarundersökning , , , , demoskop, , , ,, Icerocket om: , , fra bloggvärldens väljarundersökning , , , , , ,
AB SvD . DN Dagen

6 kommentarer:

 1. Vill bara tipsa om att Nyheter24 kommer att liverapportera från dagens presskonferens med The Pirate Bay. Om det är av intresse

  SvaraRadera
 2. SD är inte med i alliansen. Den undersökning du har på din blogg är nog ganska vinklad, eftersom piratpartiet.se ofta länkar hit. I övrigt: intressant läsning! Källa?

  SvaraRadera
 3. Hej, vad menar du att Dagen censurerar? Vi har inte censurerat angående den här bloggposten.

  SvaraRadera
 4. @Karlsten. Tack för reaktion.
  Jag skrev alternativt att Twingly ej indexerar. Det finns ett privat företag som sköter om övervakning åt Twingly. Det företaget arbetar lite som de vill utan synlig policy från pressen.
  Så det vore bra om Dagen gav offentlighet till vilket blogginnehåll ni ej tar in länkar från. Då försvinner risken för missförstånd.
  Jag skriver en särskild blogg om detta senare så kan du återkomma då.
  Men tack för klargörandet från Dagen.
  Mvh
  Björn Wadström

  SvaraRadera
 5. Det bli katastrof för Sverige om alliansen vinner! Det finns ingen som har råd att ha kvar sina hus och bilar! Ni höjer alla skatter och avgifter, så det bara er höginkomsttagare och politiker som kan bo i hus! Ni måste komma fram med billiga alternativ! Beskatta det miljöfarliga och ta bort skatten på det som er miljövänligt! Ni har pengar till att köpa miljöbil men det har inte vi!

  SvaraRadera
 6. Ja, och inte nog med det, nu i det här tiderna när alla i hela europa talar om miljön, så gör naturligtvis alliansen, med (C) och den käcka bävern Maud Olofsson i spetsen, helt om och kommer att lägga ett förslag för kraftigt höjda banavgifter för tågoperatörerna i Sverige. Vilket innebär duktigt höjda priser på tågbiljtter. Skulle inte alla de privata tågoperatörer som står på kö(?) införa BILLIGARE biljetter? Allt för att gynna mer tågåkande och mindre bil eller....??? Verkligen bra tajmat alliansen! Supersnyggt! Lycka till! För att travester en gammal avdankad FP-politiker, Per Ahlmark

  SvaraRadera