fredag 20 februari 2009

Sverige och demokrati

Jan Guillou och aftonbladet tar på sig ett vanskligt uppdrag att skriva om Sverigedemokraterna.

För mig är det ganska enkelt att kalla ett rasistiskt parti för just rasistiskt Det spelar inte så stor roll om de pratar om ras eller att vissa människor är farliga eller dyra. Det är samma sak skulle Nalle Puh enkelt konstaterat. Så då gör vi väl som aftonbladet och skriver lite. Jan Guillou ställde en fråga som fick ett intressant svar.

Om vi för ett ögonblick bortser från invandrar-frågan, finns det då något särskilt skäl att rösta på Sverigedemokraterna?
– Ja, vi är de hårdaste EU-motståndarna. Och så kriminalpolitiken, straff-tänkandet finns inte kvar ens hos moderaterna. Där finns ett konservativt tomrum till höger som vi vill fylla.

Moderaterna och kanske något överraskande folkpartiet gör allt vad de kan för att täppa till tomrummet till höger. Eller gör de verkligen så. Är det kanske en strategi fp och m har att SD skall komma in i Riksdagen till höger om m. Filmen från Youtube är intressant ur det perspektivet.

Aftonbladet följer upp med en artikel De fyras gäng Ändrade stadgar och fakturafusk gav kompisarna makten i Sverige- demokraterna . Fakturafusk är ett intressant påstående av Aftonbladet. Inte kan väl ett parti som vill framstå som kristet konservativt ägna sig åt bidragsfusk? Jag har alltid funderat var alla små nasseorganisationer får pengarna ifrån. Kanske sipprar SD-pengar vidare ut till rent öppet nazistiska grupper?

fiskandet i grumligt vatten som Ny Demokrati hade väljarframgångar på skapar en del oreda i alliansens politik. Framförallt är det centerpartiet som tvingas långt till höger. Satsning på storstaden, FRA, Kärnkraft export av plutonium, centralisering av makten och minskad demokrati. Ja listan kan göras lång.

FRA och kontrollsamhället från alliansen inkl SD har givit utrymme för ett nytt parti Piratpartiet som fångar de liberala väljare som tidigare gav c och fp sin röst har potential att växa till ett riksdagsparti. Jag tror inte att SD lyckas med den uppgiften. Den troliga utgången av detta politiska spel är att det har blivit lite för många likartade partier inom borgerligheten. Kd som haft stor konkurrens i kyrkovalen med SD och inte haft någon framgång inom alliansen riskerar att drabbas av svåra interna motsättningar.

Centerpartiet har fått en intressant roll i alliansens jobbpolitik. – Jag hanterar skattebetalarnas pengar säger Olofsson. Det är ett märkligt sätt att se på sitt uppdrag. Skattebetalarna undrar vad det är för konstig grupp. Kan det vara arbetare och tjänstemän? Kan det vara människor som vill se lite av den utlovade politiken om ökad sysselsättning? Skattebetalarna kanske är den grupp som SD kallar invandrare:)

Risken är uppenbar att jobben utvandrar med alliansens och SD´s politik.

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: moderaterna , centerpartiet, folkpartiet, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet sverigedemokraterna Technorati om: , , , Icerocket om: , , fra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar