söndag 14 juni 2009

Är det slut med moderaterna?

I ett val där minoriteterna tar makten frodas klättergrodor och högerextremism. Europas folk röstade inte. Detta är min stund i rampljuset säger Reinfeldt. Jo han har så rätt...

Foto BELW
I kampen mellan blocken har det röd-gröna blocket en ledning. De tre oppositionspartierna får tillsammans 46,5 procent av sympatierna mot 46,2 för de fyra regeringspartierna.

Samtidigt som ledaren presenterar SvD/Sifo en väljarundersökning. Se bilden, och saknar du också Eu-valets vinnare Piraterna. Hur länge tror de etablerade medierna och köpta opioionsinstitut att det går att manipulera Svenska folket? Titta Bvu istället. Bloggvärldens väljarundersökning har låtit Piratpartiet vara ett valbart alternativ i mer än ett år nu.
Visst vi kritiker kan skriva om det ökade bidragssamhället i stället eller vi kan skriva om att de främlingsfientliga krafterna i SD och Fp som utnyttjar människor frustaration över den misslyckade allianspolitiken.
Men så blir det inte, det blir ett fokus på Individfrågan - Integritet och den Globala frågan Planeten. Läs förresten min nya blogg som har målsättningen att ge fler bilder till dig.
Jag kan inte låta bli att sammanfatta hela Svd´s desperation över att agenda inte blir som tankesmedjan hos moderaterna vill. Det är torftigt att läsa SvD idag med ständiga påhopp på Socialdemokraternas ledare Mona Sahlin. Hur vore det om SvD fokuserade på de som har ansvaret och makten..de gamla vanliga moderaterna...
Jag skriver också lokalt på Nyköpingsbloggen så titta gärna in där käre läsare. Även samt Svd´s Sanna Rayman är välkommen att titta in då du kanske saknar Nyköpings lokalnyheter.
Det skall bli mycket spännande när Piraterna väller in i kommuner och landsting...fokus ja det återstår att se men bli inte förvånad om det blir frihet & integritesfrågor.

Svd 1 2 3 Dn 1 Expr 1 Dagen 1

11 kommentarer:

 1. Den sekunden du kallade Fp för främlingsfientligt sjönk du i mina ögon till den grad att jag inte ens orkade läsa klart inlägget.

  En sådan grov lögn gör att man ifrågasätter allt du skrivit på bloggen.

  SvaraRadera
 2. "Se bilden, och saknar du också Eu-valets vinnare Piraterna. Hur länge tror de etablerade medierna och köpta opioionsinstitut att det går att manipulera Svenska folket?"

  1. Piratpartiet omnämns rätt väl i artikeltexten. Detta är inte något försök att dölja piratpartiet (även om media relativt ofta behandlar det partiet lite osakligt).

  2. Det är norm att partier inte särredovisas i statistiken förrän de har legat över en viss procentsats i mer än en mätning. Förmodligen är detta första gången piratpartiet hamnar över den gränsen; håller de sig kvar där (eller högre) så kommer de att särredovisas (som de 8 andra) fortsättningsvis.

  SvaraRadera
 3. @William.
  Ta nu och ransaka lite vad Fp håller på med.
  Partiet är för begränsad invandring, partiet driver de mest konstiga frågor om svenskkunskap osv.
  Alla ser att fp försöker proilera sig som det högerparti som tar väljare i de grumliga främlingsfientliga vattnen.
  Ok om det innebär att sd inte får plats i Riksdagen..men bara att driva kontrollsamhället som fp gör via fra osv samt hela tiden fokuserar på invandrare gör att fp nu blivit en del av den främlingsfientliga rörelsen. Sorry William, vakna upp och lyssna på vad fp´s företrädare säger och hur de röstar.
  Fp behöer en ny liberal ledning det är min analys.

  SvaraRadera
 4. Björn: Alla partier i riksdagen är för begränsad invandring. Den största skillnaden är att Fp är för utökad arbetskraftsinvandring utöver den vanliga invandringen. LUF, Folkpartiets ungdomsförbund, har även fri invandring inskrivet i handlingsprogrammet.. Dvs öppna gränser.

  Svenskkunskap säger du? Du får gärna berätta mer, för det är nåt helt nytt för mig som Folkpartist/LUFare.

  Ja, de röstade för FRA-lagen. Vad har de med främlingsfientlighet? Jag gillar inte lagen, men nu greppar du efter halmstrån.

  SvaraRadera
 5. @William
  Du kanske har sovit under den tid alla fd militärer & poliser tagit över folkpartiet.
  Ett resultat av de liberala ideernas död i folkpartiet är just Piratpartiet.
  Fokpartiet har blivit Sveriges kontrollparti nr 1.
  När det gäller synen på människor födda i andra länder så skiljer den sig markant mellan sd & fp samt oppositionen.
  Det totala misslyckandet från alliansen att inte ta tillvara kraften och resurserna hos de som invandrat gör att de driftiga och kunniga personerna flyttar till länder som England där inte kravet är Björklunds lekskola.
  FRA är inget halmstrå. Det är en miljstolpe i folkpartiets vandring mot främlingsfientlighet och statskontroll.

  SvaraRadera
 6. Du svarar inte på frågorna. Du upprepar bara att Fp är främlingsfientligt. Jag har precis gett fullgoda argument till varför Fp inte är det, då duger det inte att bara svara "Jo! Det är de."

  F.ö. kallade jag inte lagen för ett halmstrå. Ordvrängeri vinner du inget på.

  SvaraRadera
 7. @Wiiiam
  Ok du skall få ett konkret exempel. Björklund brukar ju ta fånig exempel när han mött en medborgare och genaraliser.
  Jag arbetade för att alla parier lokalt skulle samlas mot nazismen. Moderaterna och FOLKPARTIET vägrade delta.
  Dagrarna efter annonserade folkpartiet om att de är för mångfald.
  Politiskt hyckleri är vad fplkpartiet ägnar sig åt i sin resa i grumligt vatten.
  Varför tror du att många drivande personer i Piratpartiet är avhoppade folkpartister.
  Kannibalismen mellan Moderater och Folkpartister där folkpartiet hurrar för några % är bara ett bevis för det jag säger. Folkpartiet har lämnat de liberala ideerna som gäller individen och blivit kontrollpartiet nr 1. Dessutom fiskar Folkpartiet i brunt grumligt vatten. Det skall vi blogga mycket om framöver, så du lär få många exempel käre William.
  Men William folkpartiets program är inte brunt. Folkpartiets trogna väljare är inte bruna...Partiet behöver en liberal ledning som faktiskt inte skriver en egen agenda. Hur har ni det med demokratin i partiet?

  SvaraRadera
 8. Alla partier får tyvärr skylla sig själva eftersom inget parti har tagit strid för att verkligen göra något bra för demokratin, finns alltid små luckor i deras hållning, som gör att man undrar om inte alla partierna egentligen tänker likadant om allt.

  Anledningen varför det är så, är ganska enkel, man försöker ställa sig in på att mätta alla munnar. Men oftast så har partierna varit mer gynnande för företagen mer än den enskilda människan i sammanhanget, vilket är tragiskt. Det är ju den enskilt arbetande människan som driver detta, emedans få högt uppsatta får den mesta delen av kakan. Det är där som alla gör fel.

  Piratpartiet är en väg tillbaks, men är mer som ett resultat av en tidigare dåligt förd politik, som tyvärr får delas av både moderaterna och socialdemokraterna.

  Och de tycks inte ändra på den, även om den säger att de gör det.

  SvaraRadera
 9. Moderaterna upp 5-6 procent och du sätter som rubrik "Är det slut med moderaterna".

  Det finns visst något som kallas spin, men...

  SvaraRadera
 10. Förresten är det synd att inte MP åker ur riksdagen. MP föreslår bara saker som skulle radera oss som industri-nation och därmed göra oss extremt fattiga.

  Klimatet hotas på intet sätt av koldioxid. Koldioxid är en ofarlig gas som är nyttig för växter, och den ansamlas inte heller i atmosfären på det sätt som IPCC påstått. IPCC har inte kommenterat de minst 35 studier (även av Bert Bolin, Roger Revelle m fl) som anger att livslängd hos till atmosfären tillsatt koldioxid är grovt mellan 5 och 15 år. Fakta här.

  Det finns flera andra del -- bl a hockeklubbsgrafen på historisk temperatur, där man fuskade på flera sätt för att radera en värmeperiod för 900 år sedan.

  IPCC påstår istället att det är 200 år, men det har motbevisats av att hälften av koldioxiden tagits upp i haven.

  Fakta i övrigt -- inklusive att vattenånga enligt mätdata inte förstärker temperaturökning -- garanterar att vi inte har någon värmekatastrof.

  SvaraRadera
 11. @Magnus
  Miljöpartiet borde komma till 10% i Riksdagsvalet med tanke på att Mp i nästan alla undersökningar varit Sveriges tredje största parti. I Stockholm visade visst valresultatet att Miljöpartiet t.o.m. var större än Socialdemokraterna.
  Varför tror du Magnus att människor även i tätbefolkade områden som Stockholm tror på Miljöpartiets program..
  Väljarna har aldrig fel brukar det visst heta eller hur..
  Förhoppningsvis gör Miljöpartiet en ordentlig uppryckning och passera de 15 % som är målet.
  Det handlar inte bara om att vi inte skall ta upp mer olja ur marken. De senaste 50 årens förbränning av denna fosila resurs ger klimatproblem oavsett vad du snurrar om..
  Rubriken är det slut på moderater hänvisar till att partiet verkar ha ont både om förtroendevalada och nya medlemmar. När ett parti köper annonsplats och försöker värva blivande kommunpolitiker så säger det en hel del om krisen i partiet. Men Moderaterna behöver kanske bara familjerna Bildt & Reinfeldt....Det är inte fråga om spinn det är blogg % roll käre Magnus. Piratpartiet från 0 - 50000 medlemmar borde säga även dig något om den Intigritetspolitik Moderaterna för...Av en slump så ser Mp´s och PP´s ställningstagande rätt lika ut ;)

  SvaraRadera