fredag 25 januari 2008

De politiska idolerna

Det var med ett småleende jag såg Aftonbladets rubriksättning. Det är ingen idoltävling. Det var vad jag skrev i mitt tidigare inlägg. Fel låt vann.

Sahlin har all anledning att förändra partiet. Sahlin har gjort en analys över valnederlaget. Göran Perssons ovilja till dialog och öppenhet var den enda verkliga orsaken. Nu är ett parti inte en enda person även om Göran hade den framtoningen. Det behöver göras förändringar runt om i landet även i kommuner och landsting. Socialdemokratisk politik finns det ett grundmurat förtroende för hos svenska folket, men partiets förtroendevalda glömde efter många år vid makten vem som var uppdragsgivarna. Den interna socialdemokratiska reformen måste ske nu mellan valåren. Så Sahlin gör helt rätt när hon nu formar socialdemokraternas nya ledning. Vem och vilka som som partiet slutligen utser till olika uppdrag är partiets egen angelägenhet.

Det opinionsläge som redovisas i olika undersökningar säger egentligen ingenting. Det jag tror är bestående är att kristdemokraterna åker ur riksdagen och ersätts av sverigedemokraterna. Det finns nog bara plats för ett kristet konservativt parti i Sverige.
Centerpartiet har lämnat miljöpolitiken om partiet någonsin haft en miljöpolitik. Det är bara en gissning men centerpartiet med nuvarande ledning lär få svårt även de att komma in i riksdagen nästa val.
Nu försöker kristdemokraterna tona ner den religiösa delen och bli mer jordnära. Jag anser att det är positivt att kristdemokraterna sätter sig ner och börjar fundera på en miljöpolitik. Det finns redan bra material hos miljöpartiet så en rekommendation är att partiet kopierar från partiets hemsida. Det är helt ok med fildelning i detta fall. Välkomna in i miljörörelsen kristdemokraterna.

När du ändå är här passa på och rösta i den pågående väljarundersökningen. Du ser ställningen när du röstat. Det går att ändra din röst under hela undersökningsperioden.

Intressant

2 kommentarer:

  1. Man får hoppas att dom osympatiska Marita Ulvskog och Nalin Pekqul gör Nuder sällskap.

    SvaraRadera
  2. Hahaha. Nåt helt annat: Läste på bloggportalen. Din motivering till varför du gillar deepedition.
    Skrattar fortfarande... :)

    SvaraRadera