fredag 25 januari 2008

Mer klokskapande från bror-san

Jag har tidigare uppmärksammat den bristande analysen hos DN och av chefen för politikavdelningen, Brors. Jag rekommenderar alla att läsa analysen han gör? Även om hans svammel ligger nära förtalets gräns så skall jag inte skriva vad jag anser om kvalitén på politisk analys hos DN. Surt sa räven är ett ordspråk som är en sammanfattning på Brors analyser.
Varför bryr jag mig överhuvudtaget om vad DN skriver (om de skriver)? Svensk press har ett oerhört tungt ansvar i vårt demokratiska system.

Klarar inte journalister av sitt uppdrag att undersöka, analysera och publicera är yttrandefriheten och i grunden demokratin i fara.

Så får vi be om lite vassare pennor från DN. Kanske är det så illa att detta är vad tidningen kan prestera. Till Brors, skaffa dig en blogg istället. Den här bloggen är väl ett lysande exempel:).


Jag läste också att kristdemokraterna skulle lämna religionen och bli naturvetare. För inte menar väl Hägglund att vi alla skall lägga oss på knä och be om bättre väder.

Kristdemokraterna hade ett mycket märkligt förslag om att riva "miljonprogrammet". Först skall alliansen sälja alla människors bostäder och sedan riva resten. Eftersom Hägglund verkar ha huvudet på något slags skaft så lyssna nu på ett enkelt förslag som ger er lite anseende igen.

Visst respekterar alla kristdemokraternas syn på sexualitet och att det bara skall finna en tupp i hemmet. Men demokratin kräver att kristdemokraterna inser att de är ett ynka fåtal och får tiga i församlingen. Tror heller inte att Hägglund är beredd att spräcka regeringen för lite gammal ålderdomlig syn på människan som samhällsvarelse. Nej strategin blir en avledande manöver. Att kalla sig arbetarparti går ju inte. Det tricket har moderaterna redan försökt och blev avslöjade.

Nej - den kristna miljön blir det nya temat. Vi måste alla vårda guds trädgård osv..

Eftersom Hägglund verkar ha huvudet på något slags skaft, så kanske det här kan vara något att börja med.
En av de större påverkansfaktorerna på klimatet är våra bostäder. En offentlig byggnad eller en privat villa kan få bidrag till klimatinvesteringar. Vid installation av t.ex. bergvärme kan staten skjuta till kanske 30%. Det gör att investeringen får en rimlig paybacktid. Det stora beståndet av bostäder är flerfamiljhus och främst hyresfastigheter. Så Hägglund driv nu igenom lite statligt stöd till fastighetsägare som t.ex. installerar bergvärme. När du har lyckats med detta så skall du få ett litet hedersomnämnade på miljörörelsens vandringspokal. Det finns ingen kristdemokrat där än så du kan bli en föregångare. Kanske kan kristdemokraterna då även kravla sig ur homoträsket de fastnat i och med lite tur få ihop 4%. För ärlgt talat vem har rätten att dömma hur andra människor vill leva sina liv. Välkomna till verkligheten kristdemokraterna.

Intressant, mer homo och kristdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar