tisdag 15 januari 2008

Socialen hade ju redan larmat??

I tingsrättens dom i Kungsholmsfallet läser jag att Socialnämnden var orolig för att en av de dömda och igår frisläppta grabbarna alltför ofta under det senaste året har befunnit sig på fel plats och att polisen och andra vuxna i olika sammanhang har reagerat på hans beteende.För att ge det extra stöd som socialtjänsten bedömer att han behöver, rekommenderas en kvalificerad kontaktperson under ett halvår. Men inte ens en sådan klarade ”samhället” att sätta in.
Så avslutar Maria Abrahamsson sin artikel.

Det var något i rubriksättningen "Socialen hade ju redan larmat" som fick mig att undra vad Maria Abrahamssom avsåg.

Var det ett stavfel där det skulle stå larmats i stället för larmat.

Det är ändå socialnämnd och socialtjänst som har det yttersta ansvaret i vårt samhälle. Jag har skrivit mycket om icke fungerande socialtjänst under rubriken vetlandametoden. Jag har också skrivit under rubriken "lagstiftning är politik" om lagstiftning.

Men sorglig är det när tragiska händelser inträffar och upprörande när våra samhälleliga organisationer och myndigheter inte tar sitt ansvar.

Intressant

1 kommentar:

  1. Larm synpunkts och samtals och konstaterande -funktionen verkar ju fungera, även om sådana som brå gör allt för att tysta ner även denna.
    Men det finns ju ingen åtgärds/straff funktion verkar det? Om socialen kostaterar att en insats behövs, vem ansvarar då för att den utförs inom rimlig tid? Samma sak i rättssystemet, man anmäler osv, men ingen har tid att utreda och än färre händelser går till någon form av lagförande åtgärd.
    På detta sätt kommer det att sluta med att pöbeln/"allmänheten" tar till de åtgärder den anser behövs för att skydda sig eller "hämnas" dvs straffa förövare själva.
    Det leder till anarki.

    SvaraRadera