tisdag 15 januari 2008

Intressant debatt i Dagen

Det är inte journalistik att föra rykten vidare är rubriken på en artikel 0m Pingst FFS i Dagen. Claes Waern fd direktor i pingst och fd journalist på Dagen för en diskussion som ni kan läsa själva. Det är inte sakfrågan om sant och falskt i den diskuterade rörelsen jag fastnade för.

Svaret var intressant.

"Dagen kommer att fortsätta att skildra utvecklingen inom Pingst FFS. Har vi som redaktion någon önskan är den att den snarast vänds i positiv riktning så att kraften kan ägnas åt det verkliga uppdraget, att återkristna Sverige. Claes Waerns skott mot budbäraren Dagen susar förbi långt över målet. Elisabeth Sandlund Chefredaktör och ansvarig utgivare"

Visst har tidningar och media en ägare och därmed ett intresse att lägga in en värdering i debatten. I kristna sammanhang borde källan vara Bibeln eller hur. En tidnings verkliga uppdrag vad är det egentligen? Den frågan kan man ställa sig.

Min syn är ateistens så inga missförstånd uppstår. Men är inte en tidnings uppdrag att delta i samhällsdebatten som den tredje statsmakten? Undersöka, analysera och publicera. Det andra uppdraget "att återkristna Sverige" låter mer som prästens än journalistens.

Så utan att veta i den sakfråga som diskuteras i Dagen så verkar det som om tidningen varit kritiskt granskande och därmed uppfyllt det journalistiska uppdraget.

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar