tisdag 5 februari 2008

Ekonomerna är idioter, men det är du som blir båst.

Produktionen och handeln avstannar i Sverige, för att vi är så beroende av USA och EU. Titta bara på intresset för valet i USA så förstår du svenskens beroende och tilltro till USA.
Normalt sätt är inte en lågkonjunktur i Sverige något problen då vi haft en regering som hanterat omställningarna via det offentliga systemet. Nu är stora delar av det systemet raserat vilket kommer att visa sig.

Det som är unikt är att vi samtidigt har en prishöjning, inflation. Bostadspriserna kommer att störtdyka när köparna nu försvinner. Börsen kommer att svaja rejält en period. Jag rekommenderar ingen att satsa på inköp av bostad, kapitalvara eller långsiktig börsplacering just nu. Det lär bli en mycket dyrköpt investeing.
Att bankerna pumpar ut information om förväntad sänkt ränta är lika naturligt som stödköpen av dollar.

Men någon räntesänkning är inte möjlig eftersom efterfrågan ökar i världen.
Det är här alla anlytiker missat. De går kvar i gamla tankar och har inte fattat vad globalisering innebär. Världsefterfrågan ökar men produktionen och konsumtionen kommer inte att ske i de gamla överkomsumtionsländerna. Så dra åt svångrämmen och sätt gärna på ett par hänglsen också. Vi har ingen som styr Sverige just nu. De som sitter där ägnar sig just nu åt att slakta, stycka och sälja moder svea. Den processen tar hela uppmärksamheten från de som borde ta ansvar för allas vår välfärd och omställning just nu. Sverige är just nu som ett skepp utan rorsman.
Har jag fel eller överdriver jag? Kanske lite övertoner i formuleringarna men fel har jag aldrig haft. Det är sagt i all ödmjukhet.

När det nu händer även om du tror det är osannolik så glöm inte var du läste denna dystra sanning. Men snart kommer varenda expert och analytiker att låta som jag. Trots att de idag säger att det inte kommer att hända. Och när det har hänt så är det inte sannolikt alls att de inser att de är idioter. För det har nog aldrig hänt eller hur det nu var han skrev Tage.

Var är alla våra klarsynta skribenter, är alla idioter, jag saknar Tage Danielsson

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar