onsdag 6 februari 2008

Björklund flummar till det ordentligt

Ordning och reda och betyg, helst i en privat skola. Det är var Björklund vill skapa i sin nya flummdoktrin för skolan. Regeringen är inte nöjd med hur den kommunala vuxenutbildningen, komvux, fungerar. I en utredning föreslås en privatisering.
Hur vore det med att införa lite vetenskap i utbildningen av våra barn som omväxling. Religösa fri skolor, bara ordet är fördummande. Imanskolor är väl ok, för det är väl att jämföra med yrkesskolor.
Hur var det t.ex. med skapelseberättelsen hur länge skall mina skattepengar gå till att fördumma vår barn. Här är en länk till en liten sida för er som förvägras kunskap av era föräldrar och politiker.
Skit i betygsdimmorna och annat trams som Björklund försöker sälja i media. Det är inget värt, det är endast kunskap om verkligheten vi behöver. - Jan Björklund har alltid anklagat alla andra för att stå för en flumskola, nu står han själv där och är flummig, säger Mats Pertoft, skolpolitisk talesperson för Miljöpartiet.

Du som vet vilket land denna flagga tillhör behöver inte klicka på bilden. Du som inte vet men söker kunskap får det via ett klick.

4 kommentarer:

  1. Varför bloggar du om du inte har nåt vettigt att säga? Det här inlägget var en enda hafsig röra, mitt tips till dig: lägg ner. Alla ska inte skriva.

    SvaraRadera
  2. Kan man flumma till skolan mer än (s) och dess stödpartier gjort under 12-års tid?
    Klara riktlinjer, förbättrad arbetsmiljö -med respekt elev/lärare-lärare/elev och elev/elev samt ordning och reda och arbetsro. Inget mobiltelefonpratande under lektionstid. Inga mössor på i klassrummet =så kallt är det inte i något klassrum!

    SvaraRadera
  3. mistre
    I din verklighetsuppfattning skall inte alla skriva eller kanske inte ens yttra sig?
    Det kanske är du som är lite trög tänkt, fundera på det en stund, och återkom gärna med något sakligt du vill diskutera.
    Ha det bra så länge:)

    SvaraRadera
  4. hej anonym
    Visst kan vi lägga tiden på att mäta resultat och få eleverna att bocka och niga.
    Nu blir inte klimatet bättre hur bra termometrar vi än skaffar oss.
    Kritiskt tänkande elever kanske låter lite mer. Men det stora problemet är att skolan inte lär ut vetenskap. Det kanske är det som skapar ett ointresse hos de unga lyssnarna. Och vem bryr sig om någon har en mössa på huvudet eller ej.
    Respekt är ett ord du använder det ordet diskuterar jag gärna vidare om när du sluta vara anonym;)
    jag kan väl inleda med att respekt för kunskap är vad skolan skall handla om. Då kan vi inte ha skolor med upp till 50% outbildade lärare som inte ens vet vad en mol är. Sedan skall inte lärare leka socialarbetare utan se till att plocka in psykosocialt elevstöd i skolan igen. En kurator t.ex. Upphandling av städning och mat har också plockat bort vettiga vuxna frn skolmiljön och ersatts av anställda på något multinationellt börsföretag.

    SvaraRadera