söndag 17 februari 2008

Fi är här

Fi skriver i Dn om bloggen. - Du får inte säga vad du tycker om du skriver en krönika idag. Feministiska åsikter får inte lika stort utrymme. I bloggvärlden kan man lyssna på en kör av fria röster, sade Elin Alvemark.
Jo så långt rätt, att på bloggen finns mångfalden. På bloggen finns också hela den bruna rörelsen som inte vill ha mångfald. Det blir lite motsägelsefullt eller hur. Jag läste en del kommentarer till en artikel om islamofobi och blir mest trött.Den bruna rörelsen är lite tjatig när de blandar ihop begreppen om religion och stat. Det är rätt roligt att se hur olika bruna debattörer försöker undvika att skriva om rasism. Jag har alltid undrat hur den där perfekta människan ser ut som är norm för den bruna rörelsen.
Fi är också, eller rättare sagt hamnade av någon anledning in i ett hat och rädsleresonemang. Slår vi idag ihop Fi&sd så får vi en vit, kristen kvinna och alla andra kan fara åt helvete. Men det finns en sak som är viktig i Fi:s upptäckt.
Svensk media har i sin iver att censurera och tjäna pengar lyckats utesluta stora delar av samhällsdebatten.
Yttrandefriheten är det viktiga och där fyller bloggen en funktion. Det är många krafter igång för att begränsa det fria ordet på nätet, så välkommna Fi i kampen för det fria ordet. Vi är ju alla olika och alla våra värderingar behöver mötas i en fri öppen dialog.

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar