lördag 16 februari 2008

Välkommen Ohly

Det ursprungliga strategiförslaget innehöll fränare kritik av de andra oppositionspartierna, med formuleringar om att mp är större anhängare av privatiseringar än vad högeralliansen är. I det dokument som presenterades i går har kritiken tonats ned.- Självklart samarbetar vi och ställer gemensamma krav med socialdemokraterna och miljöpartiet där vi är överens, säger Lars Ohly.

Alla är välkommna i miljörörelsen självklart även Ohly. Kanske skulle jag önska att Ohly gjorde något åt toppstyret i vänstern. Det blir mer konstuktiva förslag om fler är med och tänker och framförallt talar och skriver. Kanske skulle vänstern införa ett system med två språkrör?
Höger eller vänster sluta tramsa och häng med rakt fram;) Vi har bara en planet och Livet pågår nu.

Socialtjänsten hänvisar allt fler människor till kyrkans diakoner. Det visar en undersökning som SKTF-tidningen gjort. Framför allt handlar det om långtidssjuka och ensamstående föräldrar som hamnar i kyrkans knä.
Inget fel på att kyrkan deltar i samhällsarbetet men nog borde vi ha en bättre fungerande socialtjänst i Sverige. Visst har kyrkan skött fattigvården en gång i tiden. Ingen vill nog ha den tiden åter så en stark vänster kanske behövs eller vad tror du?

Läs också om ett intressant politiskt alternativ i Nyköping.

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar