onsdag 27 februari 2008

Mer mörkläggning

Nu skriver jag inte om mörkläggningen kring sexuella övergrepp på barn.

Jag konstaterar bara att det blev mörkt i USA. Den driftsäkra kärnkraften var visst inte så säker i drift. 5 kärnkraftverk på samma gång det är något för folkpartiet att fundera över.
HD skriver om en väljarundersäkning igen som borde ge mer funderingar. Många undersökningar är det. Du deltar väl i den ständigt pågående undersökningen här.

Förbipasserande vid Strömmen i Stockholm kunde på tisdagen skåda en gräsandshona följd av sex nykläckta gräsandsungar. Så det finns säkert anledning att diskutera klimat. Det kanske går att komma fram till kärnan som visat sig vara förnyelsebar energi.

DN SvD AB

3 kommentarer:

 1. Hörde detta nyss på amerikansk radio, AM1090 i Seattle. Kärnkraftverkens automatik stängde av dem för att det hade blivit något fel i ett ställverk. Detta skedde eftersom elenergi måste förbrukas i samma ögonblick som det genereras. Förbrukas inte energin så måste den ta vägen någonstans, och det enda skyddet då är att koppla loss de kraftverk som genererar energin, annars brinner kraftledningarna upp.

  SvaraRadera
 2. Kanske Herr Wadström som vanligt skulle lära sig skillnaden på äpplen o päron... Att nätet går ner och att man därför måste stänag reaktorerna har inget med kärnkraftens problem att göra, utan är ett elnätsnätproblem.

  SvaraRadera
 3. Hej Trollet
  -Kopplingen kärnkraft handlar just om det du uppfattade. storskalighetens risker. Så det var tom. citroner den här gången.
  Nu är det vår så vi lär väl ses, då kan vi diskutera "kärnkraftens problem" lite djupare.

  SvaraRadera