tisdag 26 februari 2008

Öppet brev till sveriges regering

JK har nu konstaterat att skadestånd inte utgår till de 14-åriga barn som utsatts för sexuella övergrepp. Det var ett väntat konstaterande av JK. Läs beslutet i sin helhet. 8235-07-beslut-080226.doc ,

JK skriver inom de ramar han fått i uppdrag en mycket tydlig beskrivning av delar av händelseförloppet i rättsprocessen.
SvD sammanfattar ur JK:s utredning.
"Min utredning har inte gett något svar på frågan om det rörde sig om ett allvarligt fel. Nyligen sade den dåvarande åklagaren Erik Östberg att han trodde på flickornas uppgifter, men lät sig påverkas av de utpekade sexköparna. Därför utreddes aldrig frågan om otukt.

Svenska folket anar att det skett en mörkläggning för att skydda några gärningsmän. Det antyds och pekas även ut vissa personer.

Sverige kan inte leva med tron / vetskapen om att några få kan sätta polis, åklagare rättsväsendet och dessutom media ur spel.

Det regeringen kan göra är att lämna ett utökat uppdrag och resurser till JK att utreda om eller hur det gick till. Svenska folket och demokratin kan inte längre leva i mörker.

Flickorna är givetvis utsatta för ett rättsövergrepp som saknar motstycke i svensk historia. Hela det demokratiska systemet är utsatt för ett övergrepp. Vi kan inte acceptera att detta sker nu när vi fått det bekräftat. När tidningarna en gång i tiden tystades så var det också ett övergrepp på yttrandefrihet och tryckfrihet. Det är ett övergrepp på svensk grundlag.

DN: Bakgrund: Bordellhärvan - Inget skadestånd till offren i bordellhärvan -Förskräckliga brott, enligt JK.
Aftonbladet:
Bordelloffer nekas skadestånd
SvD:
Jag tänker gå vidare
Dagen: Inget skadestånd i bordellhärvan
Björn Wadström ett antal inläg under rubriken yttrandefrihet

Andra bloggar om: , , , , ,, , , , ,, , ,
, , , , Intressant.se

3 kommentarer:

 1. Men var är ditt perspektiv?
  Ett "offer" säljer sig för 30 år sedan och vill nu tjäna mer pengar...
  Rätt beslut av JO!

  SvaraRadera
 2. Gubben
  Ett barn som var omhändertaget för sammhälsvård, som berättade sin historia redan som flicka för polisen. Så ser verkligheten ut!
  Mitt perspektiv är inte att Eva lidit hela sitt liv utan att ett fåtal lyckats sätta hela rättsystemet ur spel, inklusive tystat pressen.
  Eva:s liv behöver vi inte värdera överhuvudtaget däremot är både du och jag medborgare i en demokratisk stat.
  Vi behöver veta vilka som mörklade och hur det var möjligt.
  Observera att JK skriver att Eva utsatts för övergrepp. Processen kommer att fortsätta ända tills allt är klarlagt. Nästa steg är att Eva driver sin egen juridiska process. Samtidigt sker en annan process om krav på en ordentlig utredning. Det finns grund för den utredningen nu om du läser JK:s beslut. Kanske kommer ärendet att avgöras inom EU-rätten vi får se. Fortsättning följer.

  SvaraRadera
 3. Vakna Sverige!
  Övergrep på skyddat boend i stockholm förtsätter!
  Min dotter som har omhändertagits baserat på de utredningar socialsekreterarna gjorde och vilka var förfalskade, fördomsfulla, rasistiska, osakliga, bristfälliga och partiska
  har avslöjat men ...vem jag ska vända mig??
  Domstolar följer slavisk utredarnas slutsatser. Barnhandel/fosterhem industri kräver detta! Stoppa LVU för alltid!

  SvaraRadera