fredag 22 februari 2008

Usa:s världsherravälde och planerat krig mot Iran!

Jag brukar inte hålla med Jinge i hans analyser. men den här gången får jag nog tillstå att han är på rätt spår. Han skriver om att USA:s politik går ut på att skapa ett instabilt Europa. (Vår utrikesminister springer USA:s ärenden så man kan tro att han är utrikesminister i USA och inte Sverige). Utgångspunkten för Jinges resonemang är Kosovo "Nej, detta handlar inte om balkan, det handlar om USA:s världsherravälde."
Jag vill inte gå så långt som Jinge men när jag ser att USA släpper fram sina allierade Turkiet i att återigen mörda Kurder så blir bilden lite tydligare. Jag vet att frågan om Kurdistan är en mycket politiskt infekterad fråga som inte har någon enkel lösning. Men USA behärskar luftrum och marken i norra Irak. Kanske får vi nu se ett folkmord. Sverige borde ta hem alla soldater som tjänstgör i Natosamarbete och även annan trupp som finns delaktiga i USA:s krig.
Jinge skriver om världsherravälde. Min analys handlar främst om att USA håller på att göra konkurs och är i desperat behov av billig olja. till vilket mänskligt pris som helst tydligen.
Jag vet att det kan komma kommentarer om religion och annat trams som orsak. Det brukar också komma kommentarer om att de andra dödar ju så vi måste döda för att inte bli dödade. Stenåldersmentalitet!! Vi i Sverige gör vad vi kan för att ta emot människor som drabbas av USA:s krig. Men räcker det vi måste börja höja våra röster mot USA:s krig. Det ni ser är USA:s förberedelse för kriget mot Iran. Det är inte någon frihet eller religion kriget kommer att gälla. Endast kontroll över olja. olja olja.....det ser mörkt ut för Europa.

Andra om , , , , , , , , , , , ,
Technorati Tags: , , , , , , , , , , , ,

Intressant

2 kommentarer:

 1. ja du björn vad ska man säga ska man tack er eller?
  Sverige stat måste lyda USA en super makt annars ajabaja.
  Ni tar in folk till SVerige sen kallar ni dem för Invandrar blatte åk hem eller om de går dåligt för Sverige så blir det invandrarnas fel allting är invandrarnas fel för era ögon, ni kan aldrig säga att de ni som gör felet. Ingen tvingar er att ta in invandrare.

  SvaraRadera
 2. Hej Anonym
  Lite snurrigt med begreppen. Invandring sker alltid till alla länder och det är något mycket positivt för alla länder. Det Sverige får göra nu är att ta emot många flyktingar från krigszoner. Det skall vi alltid göra när människor behöver skydd. Men det krävs en analys vad som orsakar stora flyktingströmmar i världen. Som jag ser det orsakar USA:s krig de flesta flyktingströmmarna idag. Vi kommer de närmaste årtiondena också få stora folkrörelser på planeten som orsakas av klimatförändringar. Det är också något världens alla länder måste hjälpas åt med. Framförallt skall vi göra allt vi kan för att förebgga ytterligare klimatförändringar.
  De som talar om att människor är fel för att de har en viss religion eller viss hudfärg finns, det är jag medveten om. Men min syn på verkligheten är glasklar. De som hittar andra individer att skylla på eller nedvärdera är bara rädda och otrygga.

  SvaraRadera