torsdag 20 mars 2008

Jag lyfter på hatten för strategen Bildt

Fler än 7.000 nolltaxerare har upptaxerats med sammanlagt över en miljard kronor sedan Skatteverket inledde en specialgranskning 2004, enligt ett pressmeddelande från verket.
Skatteverket samkör olika register och är till stor del även beroende av tips från allmänheten för att hitta dem som fuskar med inkomstskatten. Men den typiske fusktaxeraren är svår att få grepp om.
Utrikesminister Carl Bildt har haft större inkomst och förmögenhet än han tidigare deklarerat. På Bildts egen begäran upptaxeras han nu av skattemyndigheten. Nu ökar man hans förmögenhetsskattepliktiga tillgångar med sammanlagt cirka fem miljoner kronor.

Finns det något samband mellan skatteverkets granskning och Bildts "vilja" att redovisa sin inkomst och förmögenhet.

Det finns en maktkamp inom alliansen och moderaterna det är det nog inte många som undgått att observera. Det bara viner motstridiga förslag från de olika allians partier och falanger.
Så det är bara att lyfta på hatten för strategen Bildt som även denna gång varit offensiv och säger sig själv begärt att få betala mer skatt. Någon liten tipsare kan känna sig blåst på en Bildt som står och försvarar sig mot något exploderat som skatteskandal.
Ni vet ju att det kan räcka med en godisbit när det gäller socialdemokratisk maktkamp. När moderaterna leker herre på täppan är det lite större summor..... Men faktum kvarstår att det blir en ytterligare förtroendeförlust för moderaterna.

"Tänkte inte på det politiken" slår olika på vem som förbisåg något. Om en lönearbetare förbiser en blankett så är han en av Reinfeldts bidragsfuskare. Det gäller nog andra regler för de välbestälda. Till den som har skall varda givet.....

Mer intressant av wadström Fler bloggar om , , , ,Technorati om: , , Icerocket om: , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar