måndag 17 mars 2008

Är det inte dax att slänga ut månglarna från templet?

Svenska Bostäder beslutar på ett styrelsemöte på tisdagen att sälja stora delar av sina hus i förorterna Husby och Hjul­s­ta till privata fastighets­ägare, erfar SvD.
Har ni hört folkpartiet och moderaterna tala om valfrihet för individen. Här skall hyresgästerna få köpa sina bostäder som bostadsrätt ... eller hur
Beviset finns nu, det handlar bara om att krossa allmännyttan så att det går att höja hyrorna! Vad hjälper det individen och friheten att få en privat vinstmaximerad ägare.
Utförsäljning till reapriser.
Visst kan vi ibland kritisera socialiststater för att de konfiskerar privat egendom. Men vad kallar vi det när staten eller kommunen rear ut tillgångar.
Med en varm hälsning till kristdemokraterna. Är det inte dax att slänga ut månglarna (fp) o (m) från templet?

Bromma flygplats kvar och inköp av militärflyg från USA Vad är det för människor vi fått till att styra det här landet? Var det verkligen det här som alliansen gick till val på? Har (c) och (kd) upphört att existera?

Mer intressant av wadström Fler bloggar om , , , ,Technorati om: , , Icerocket om: , , ,

8 kommentarer:

 1. Micke, föredetta socialdemokrat17 mars, 2008

  "Vad hjälper det individen och friheten att få en privat vinstmaximerad ägare."

  Gissningsvis en hel del då det offentliga visat sig totalt inkompetent inom bostadssektorn... Jag förstår inte om du försöker argumentera eller bara uttrycka ett ofokuserat förakt mot allt som inte styrs av staten. Prova att tänka efter nästa gång istället för att automatiskt dela upp varje fråga i vi, dom goda och dom, dom onda. Världen är betydligt mer pragmatisk än då. Som det är nu framstår du bara som hysterisk och själslös.

  SvaraRadera
 2. Du har inte varit i husby hör jag. En rivning av husen som sedan ersätts med en soptipp fullt med radioaktivt avfall skulle där vara ett lyft för området. Det är bara att inse faktum, Alla dessa ghetton fulla med kriminalitet och hopplöshet kan endast lösas med rivningar och ombyggnader. Dessa socialistiska ghetton cementerar annars segregationen för all framtid om inget radikalt görs.

  SvaraRadera
 3. När det gäller C-17 planen så blev upphandlingen klar redan våren 2006, då (s) bestämt sig för att just c-17 var det bästa alternativet. Lite för dyrt dock (10 mdr för två plan inkl. 10 års drift), tyckte både förra och nya regeringen. Denna kompromiss verkar funka för alla utom (mp) och (v), och jag upphör aldrig att förvånas över dessa partiers dumhet, varför nej? Ska Sverige sluta med militära uppdrag utomlands, och upphöra med katastrofhjälp via räddningsverket?

  SvaraRadera
 4. Vi ska inte rea ut någonting från offentligt ägande - vi ska sälja det dyrt!

  För övrigt är vi i skriande behov av de nya transportplanen, vilket du borde vara medveten om förutsatt att du hängt med i svängarna kring när Tchad-styrkan skulle sättas in.

  Pinsamheterna kring just Tchad hade aldrig inträffat om vi hade tillgång till riktiga plan.

  Ge dig inte in i debatter du inte har koll på.

  SvaraRadera
 5. Och det är ju mycket symtomatiskt att allt är hemligstämplat. Man sköter det politiska arbetet i styrelserna för de kommunala bolagen, och nu är det bråttom.

  SvaraRadera
 6. rear ut tillgångar? Hur menar du?

  SvaraRadera
 7. Vigge Boll18 mars, 2008

  Annonym, har du varit i husby är ju den stora frågan...

  Rikt föreningsliv, engagerade medborgare men risiga kåkar pga eftersatt underhåll (här kan samtliga majoriteter i stadshuset de senaste 5 mandatperioderna ta åt sig "äran").
  Det enda radikala att göra är att fortsätta bedriva postverksamhet, bankverksamhet, sjukmottagningar och kommunala skolor och daghem samtidigt som man satsar på arbetsskapande åtgärder.

  Man måste ju vara dum i huvudet om man tror att arbetslöshet och utanförskap är en produkt av ditt boende och inte tvärt om.

  SvaraRadera
 8. Många kommentarer som spretar lite men kort . Det byggs inga hyresbostäder för att alliansregeringen har förändrat spelreglerna på marknaden. Staten subventionerar idag egna hem och bostadsrätter.
  Allmännyttan står inte för hela hyresmarknaden i Sverige. Den är en aktör i likhet med privata fastighetsägare.
  Hyrorna i Sverige har befunnit sig på en relativt rimlig nivå för att hyressättningen i allmännyttan varit norm för privata fastighetsägares möjlighet att höja hyran.
  Fakta är att allmännytan har varit mycket framgånsrik i att bedriva fastighetsförvaltning. För framgångsrik!
  Som alla vet producerade främst allmännyttan miljoner bostäder på en kort tid. Det var inte fastighetsbolagens fel att det tvingades byggas så mycket under så kort tid. Här finns det ett eftersatt underhåll som inte försvinner för att ett hus ombildas till bostadsrätt eller att sälja ut de lönsamma husen i allmännyttan.
  Hyrorna i Sverige har tidgare satts i förhandlingar mellan parterna fastighetsägare-hyresgäst. Ny vill alliansen inför mer av lagar och statlig reglering som bara framstår som sovjetpolitik. Låt allmännytan få vara i fred och driva sin fastighetsförvaltning. De privata företagen kanske kan visa sitt samhällsansvar genom att bygga olönsamma hyreslägenheter.
  Slutligen så fundera på varför vi har så stor bostadssegregation i Sverige. Beror det på allmännyttan som fastighetsbolag?
  Det var någon kommentar som tog upp vad som är hönan och ägget i de bostadssociala problem som existerar. Inte är det allmännyttans fastighetsförvaltning som är orsaken.

  SvaraRadera