fredag 7 mars 2008

Rolf är inte unik

Solna kommun får hård kritik för sin hantering av fallet där det tog fler år innan en hemlös man fick hjälp och förmyndare, trots svår fysisk och psykisk sjukdom. Dessutom visar det sig nu att hans tragiska öde inte är unikt.

Från min lokaltidning. Patienters remisser försvinner eller glöms bort i den sörmländska sjukvården.27 sörmlänningar hörde av sig förra året och berättade att deras remisser på ett eller annat sätt försvunnit någonstans i vården.

Jag har skrivit om vetlandametoden som innebär just att inte öppna utredningar inom socialtjänsten. Öppnar man ingen utredning så fattas inget beslut och det blir ingen insats från samhället.
Det stämmer väl rätt väl med vad (fp) och (m) säger att var och en skall ta ansvar själv. De kallar det frihet.--eller hur!

Just nu sitter alla Sveriges ledande moderater och äter och dricker gott i Göteborg. De skall visst samla kraft till 2010...Livet ser lit olika ut för Rolf och Fredrik eller Carl. kan man ana några mönster som skapar Rolf:s öde tro...eller är det hans eget ansvar

Intressant bloggar om wadström, Andra om , , , , , , , , , , , , Technorati Tags: , , , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

  1. Gudarna ska veta att jag inte är nån socialist, men jag bor själv i Solna, jobbar inom vården och ser den totala oviljan och oförmågan att handha människor som inte vuxit upp med samma guldsked i mun som kommunens ansvariga. Att vara moderat borde inte bara handla om att forcera på folk deras eget ansvar, utan att även ta ansvar själv. Men såna detaljer glöms lätt bort i Solna...

    SvaraRadera