tisdag 22 april 2008

Schenmanöver

Det verkar som att i skall tycka synd om den berusade moderaten som vägrar att inställa sig till konstitutionsutskottets utfrågningar. Men borde det inte vara angeläget att få klargjort hur Reinfeldt ser att ansvariga för Sveriges krisberedskap kan sköta jobbet från krogen. Det måste ses som en riktig schenmanöver av moderaterna att undvika utfrågningen. Pinsamt med tanke på hur de farit ut mot Danielsson och socialdemokraterna tidigare.

SvD 1 2 DN 1 Aftonbladet 1 Bloggar 1 2 3

Den här kommentaren från Reinfeldt tidigare är inte att förglömma. Vem har sagt att hon var onykter?" har statsminister Fredrik Reinfeldt undrat när han fått frågor om sin statssekreterares krogbesök förra veckan. Hela inlägget på - on all sides -

Mer intressant av wadström Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. Väck mig när det är klart!22 april, 2008

  Det verkar inte som du förstår vilket pajaseri som ligger bakom den här KU-anmälan. Peter Ericsson var den enda som nedlät sig till att ens göra en anmälan. Nu har hela den socialdemokratiska riksdagsgruppen börjat vädra chansen att hämnas för jobbiga egna upplevelser i KU. Schenströms uppgifter är ju bara intressanta i den mån de kan kasta skuld över Reinfeldt och om han missat att informera henne om hennes ansvar den aktuella kvällen.

  "Schemanövern" (verkligen festlig ordvits) var ju själva anmälan. Att besvara KU:s frågor skriftligt är dessutom helt tillåtet enligt egna regler.

  Med tanke på att världen aldrig kommer att få veta vad Regeringskansliet gjorde när hundratals svenskar låg chockade och skadade i Thailand har jag svårt att uppröras den tabloid-drivna upprördheten över Schenströms ovilja att löpa ännu ett gatlopp. Tsunamisåpan har för alltid devalverat KU som institution och det är svårt att se att den någonsin kommer vara något annat än en möjlighet för partier i opposition i symbios med skandalpress raljera över tramsdetaljer. Undra sedan var allt politikerförakt kommer ifrån!

  SvaraRadera
 2. Ett suveränt inlägg ovan. Inget mer behöver tilläggas!
  Lars Rudström

  SvaraRadera
 3. Du har rätt "väck mig...", vi borde vara snälla mot de sittande regeringen och dess odugliga medarbetare - det skapar sånt politikerförakt när de ledande politiska företrädarna ifrågasätts...

  Vill regeringen ändra de grundlagsfästa möjligheterna att granska makten räknar jag med konkreta förslag om det snarare än lama undanflykter.

  SvaraRadera