onsdag 7 maj 2008

300 - 100.000 döda på en vecka?

100 000 människor kan ha omkommit i cyklonen i Burma. Det sade USA:s högsta diplomat i Rangoon på onsdagen. Allt enligt Aftonbladet.
DN tar upp den avsiktliga förstörelsen av mangroveträd gjorde kuststräckan i södra Burma mer sårbar för den fruktansvärda cyklonen när den drog in över området.

1.000.000 hemlösa ....siffrorna är för stora för att ta in i medvetandet.
Det känns rätt skrämmande att en enda cyklon ställer till med allt detta. Vädrets makter är oerhört kraftfulla i förhållande till oss människor. Eftersom jag har en bild av att vi framöver kommer att få många märkliga väderfenomen på planeten ser det lite mörkt ut just nu, framförallt för de som nu drabbats.

Politiken i världen måste ta klimat och väderfrågorna på allvar. Nu pratas det bara men handlingarna uteblir oftast....Vi måste hitta bättre och snabbare insatser från världens länder när det inträffar naturkatastrofer...

Jag slutar med några ord jag hittade hos Schlaug tidigare i maj..
Alla förändringar börjar med att de som inte vill förändra säger: Det är orealistiskt.Men vilka är egentligen realister? De som vill ha mer av samma ohållbara livsstil – eller de som vill förändra den? De som tror att ekologiska realiteter skall rätta sig efter ekonomiska teorier - eller de som vet att ekonomiska teorier måste utgå från ekologiska realiteter?

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: , , burma, naturkatastrof

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar