lördag 17 maj 2008

Alliansen faller igen...

Avståndet ökar mellan de politiska blocken igen. Oppositionen har nu drygt sex procent större väljarstöd än allianspartierna, rapporterar opinionsinstitutet Skop.
S 38,8 (+/-0), m 24,8 (+0,5), c 6,7(- 0,8), fp 8,3 (+1,3), mp 6,8 (+0,5), kd 5,3 (- 0,4) och v 5,6 (+1,2)., sd 2,9 (-0,3)

Det vimlar av undersökningar men den viktigaste är bloggvärldens väljarundersökning här på sidan.:) Eller är det så att det är valresultatet som är det enda vetenskapligt säkra och resten är något annat....Men passa på och rösta när du ändå är här!

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: , , , , demoskop opinionsmätning, , , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet skopTechnorati om: , , , , demoskop, , ,Icerocket om: , , , , , ,

6 kommentarer:

 1. Alliansen faller INTE, både regering och opposition har fått ökat stöd (d.v.s. färre osäkra/övriga väljare).

  Moderaterna +0,5
  Folkpartiet +1,3
  Centerpartiet -0,8
  Kristdemokraterna -0,4
  .......SUMMA +0,6

  Miljöpartiet +0,5
  Socialdemokraterna +0,0
  Vänsterpartiet +1,2
  .......SUMMA +1,7

  Sverigedemokraterna -0,3

  SvaraRadera
 2. Hej Nisse
  Allt är ju relativt. Så i förhållandet till oppositionen faller stödet för alliansen.

  SvaraRadera
 3. Björn:

  Så att i förhållande till en bil som kör 75 km/h backar en bil som bara kör i 70 km/h?

  SvaraRadera
 4. Hej du anonyme bilkörare
  Lustig jmf du gör. men ok. Centern och Kristdemokraterna backar. Moderaterna och folkpartiet accelererar. Vad hjälper det när de interna slitningarna gör att alliansen som helhet får ett LÄNGRE avstånd till oppositionen.

  SvaraRadera
 5. Vore det inte bara enklare att erkänna att "Alliansen faller igen" är ett sakfel?

  SvaraRadera
 6. Hej igen du anonym

  Socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet får tillsammans 51,2 procent, mot 45,1 för de fyra borgerliga partierna. I förra månadens mätning var ledningen 49,5 - 44,5

  Det är klart att du kan tolka det som att alliansen inte faller i undersökningen..Eftersom resultatet om det varit val inneburit att regeringen fallit så är nog alliansen faller ett rätt relevant uttryck när avståndet ökar.

  Men som jag alltid skriver undersökningar vimlar det av och det är bara bloggvärldens väljarundersökning som är intressant ;) förutom valresultatet såklart.

  SvaraRadera