fredag 9 maj 2008

Grattis Sveriges Nationalister

Sverigedemokraternas stöd hamnar för första gången över spärren till riksdagen, enligt Demoskops och Expressens väljarbarometer.
Att Sverigedemokraterna har medvind är ingen nyhet trenden har visats sig under längre tid i bloggvärldens väljarundersökning.
Det positiva med ett större Nationalistisk parti är att betydelsen hos de andra Nationalistisk öppet rasistiska partierna minskar.
Varför har Sverigedemokraterna medvind kan man säkert ha olika åsikt om. Det första är väl att det alltid finns människor i ett samhälle med dessa värderingar och nu kan de samlas på ett ställe. Min analys är att alliansens nedmontering av Sverige och ständiga utförsäljningar skapar en oro hos människor som finner trygghet i ett parti som säger sig vilja konservera Sverige som det alltid varit.


Sveriges tredje största parti är återigen Miljöpartiet de Gröna hela resultatet här.
Socialdemokraterna 44,1 procent Moderaterna 21,9 procent Miljöpartiet 6,8 procent Folkpartiet 6,3 procent Centern 6,0 procent Vänsterpartiet 5,9 procent Kristdemokraterna 3,8 procent

Tänker vi traditionell blockpolitik så har s + v 50% och i ett samarbete med Mp 56,8%. Alliansen har nog även om de strör på med masser av godsaker till människors plånböcker 2009 gjort sitt för den här gången. Alliansen skrapar ihop 38% och med Sd 42,2%...
Kanske är jag lite optimistisk men jag tror vi kommer att få se ett Miljöparti kring 10% vid nästa val.
Svd hade en artikel om att var tredje struntar i klimathot. Det betyder att 2 av tre faktiskt bryr sig...


DN 1 Expr 1 Syds 1 HD 1 SvD 1 2

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: google , , , demoskop opinionsmätning, , , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartietTechnorati om: , , , , demoskop, , ,Icerocket om: , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. sd-pinsamma

  Pinsamt att vara svensk med sådana främlingsfientligt parti- nu ska de även ge sig på vår fina kultur med renar o norr..med motivationen att ingen får ha annan kultur än midsommar typ...
  Läste en kurs som sd skrivit- de lär ut HUR de ska värva medlemmar, så skrev de om sina väljare: "Vända sig till de som inte har så mycket innanför pannbenet"...säger väl allt- eller huur..

  SvaraRadera
 2. Du anonyma fegis och lögnare!

  För det första ljuger du eftersom det inte finns någon sådan formulering i "Sverigedemokratisk grundkurs".

  På vilket sätt menar du att Sverigedemokraterna är ett "främlingsfientligt" parti?

  Mig veterligen är sd ett demokratiskt, parlamentariskt, lagligt, fredligt, nationalistiskt, invandringskritiskt och värdekonservativt mittenparti. Är det "främlingsfientligt" att vilja ha en invandring i stil med våra grannländer Danmark, Finland eller Norge? Varför ska inte folkets åsikt i invandringsfrågan respekteras? Se me här:

  http://www.sverigedemokraterna.net/nyhet.php?action=fullnews&id=197

  "Vi tar bestämt avstånd ifrån rasism! Sd anser att alla människor har lika värde och att detta värde är och måste vara okränkbart."

  http://www.sverigedemokraterna.net/kampanj2007/ViewText.inc.php?i=34

  "Vi tar bestämt avstånd ifrån rasism, och anser att alla människor har lika värde."

  http://www.sverigedemokraterna.net/parti_text.php?action=fullnews&id=262

  "Som nationalister menar vi att varje folk har rätt till autonomi och till överlevnad som folk. Alla människor har lika värde."

  http://www.sverigedemokraterna.net/nyhet.php?action=fullnews&id=317

  "Helt central för oss är också FN:s deklaration om de mänskliga fri- och rättigheterna. Partiet tar starkt avstånd ifrån diskriminering av människor på grundval av kön, religiös och politisk tillhörighet eller etnisk bakgrund."

  Och man har många väljare och politiker med invandrarbakgrund, till exempel Anna Hagwall, Michael Zand, Samuel Älgemalm, Dragan Klaric med flera. I kommunvalet 2006 hade sd större andel kandidater med invandrarbakgrund än både socialdemokraterna och de flesta borgerliga partier. Se mer här:

  http://gruegranskar.blogspot.com/2008/01/sd-ett-parti-fr-invandrare.html

  Jag känner själv flera personer med invandrarbakgrund som röstar på sd. Varför skulle dessa människor rösta på ett "främlingsfientligt" parti?

  SvaraRadera
 3. Vad är det för dravvel du skriver "anonym"? Finns inget sådant hos Sd och det har mig veterligen aldrig ens funnits något sådant ens på den bruna tiden inom partiet! Och hade det ens funnits nåt sådant skit så hade säkerligen Jimmie Åkesson och Björn Söder rensat bort detta dravvel per omgående. Löjeväckande att komma med sådant utan att hänvisa ens till nån form utav källa.

  SvaraRadera