måndag 26 maj 2008

Hur röstar du? - Eller huka er gubbar nu bygger vi om!

I bloggvärldens väljarundersökning 2008:03 är det nu 4 dagar kvar. Du kan fortfarande rösta


Det blev lite mycket att göra i slutet på konferensen jag skrev om så nu kommer några ord jag hade tänkt skriva tidigare.


Miljöpartiet fattade många viktiga beslut och media framställer det lite olika. Det är faktiskt lite lustigt att dels vara närvarande, se mediarapporteringen och kommentarerna. Framförallt är det helt sanslöst att läsa en del blogginlägg. Jag skall inte citera den mest fantastiska men kanske kan politikerbloggen vara ett så där lagom exempel..

Pressen skriver rätt mycket med fokus på valet 2010 . Det kan ju vara ett bra sätt att inte behöva diskutera det som sker i Sverige just nu. Ett bra exempel på alliansregeringens totala misslyckande förutom miljöområdet är bostadspolitiken. Det vi sett är bara en politik som handlar om omvandlingar och utförsäljningar. Men inte blir det fler billigare eller klimatsmartare bostäder för Sveriges befolkning av den förda politiken. Faktum är att alliansen helt saknar en bostadspolitik som förmår hantera behovet av bostäder.
Bostadspolitiken är en av de många frågor Miljöpartiet arbetar med och som inte riktigt synts i media förutom en rad i SvD :"till hösten utlovade språkrören exempelvis en ny och modern bostadspolitik."
Det börjar bli allt mer uppenbart att det blir Miljöpartiet som får presentera förslag efter förslag på att lösa stora samhällsfrågor. Kanske är det inte svårare än att de gamla 1800-talsideologierna inte räcker till för att hitta fungerande samhällslösningar.


När det gäller miljölösningar sker det idag en anpassning från övriga partier till Miljöpartiets program. Nu har Miljöpartiet presenterat lösningen för våra trygghetssystem. I område efter område kommer nu politiken att levereras. Bostadsfrågan är en av de frågor jag ägnat en herrans massa år till så huka er gubbar NU Bygger vi om Sverige


DN tar idag upp en del av problematiken som alliansen ställt till med. "Under det första kvartalet i år minskade bostadsbyggandet med nästan tjugo procent jämfört med samma period i fjol. Den största nedgången står lägenhetsbyggandet för. " Det är ett alarmerande läge, säger Tobias Olsson, verksamhetschef för nätverket jagvillhabostad.nu.


Men avslutningsvis så har nu partistyrelse och språkrör tydliga signaler från kongressen vad de skall göra. Ryggsäckarna är rätt fulla kan man säga. Men inte är det någon tung börda. Det var ett rätt intressant samtal som pågick här. Vad samtalet rörde sig om tänker jag inte avslöja:) Inte på den här bloggen i alla fall.....

Jo jag skulle säga något mer om demokrati och ledarskap också. Visst är det spännande att fler partier börjar ta efter även tankar om delat ledarskap. Junilistan gör som miljöpartiet – inför delat ledarskap. Att junilistan skall uppnå delat ledarskap ner i hela organisationen som Miljöpartiet tror jag inte riktigt på. Men jag önska Junilistan lycka till. De som ska stå för det är ­förre socialdemokraten ­Sören Wibe och förra folkpartisten Annika Eriksson. Det skall bli spännande att debattera EU vid valet 2009 så vi får hoppas att Junilisten får lite fart på organisationen.. och nu över till lite musik från ZZ.

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: , , , , demoskop opinionsmätning, , , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan Technorati om: , , , , demoskop, , ,Icerocket om: , , , , , ,

1 kommentar:

  1. hej jag heter John Arthur Ekebert hemlös med egen blogg/Johnny
    När ja gogglar mitt namn kommer detta upp! Läser du bloggen eller är det nån typ av statestik?
    Undringar från en obeläst "odåga"

    SvaraRadera