tisdag 27 maj 2008

Who killed the electric car

Carlifonien krävde att 2% av bilarna skulle drivas med el. Bilen togs fram av GM. De hyrdes ut i tre år. Vad hände egentligen.... Carlifonien stämdes för sin lagstiftning. Ok inget tvång i USA fri marknad liberalt som fan....känns igen från Eu

Bilindustrin tog tillbaka sina bilar och malde ner dem till spik.

Du kanske tror att elbilen inte fungerade..så var det inte. Det finns alltså redan en välfungerande elbil! Accelererar fortare än bensinbil, går långt och kan drivas av din egen solcell där hemma. Det finns en bra film som heter just who killed the electric car.
Den finns att köpa eller ladda ner för de som gillar det. Mängder av filmsnuttar på youtube så börja här och skaffa dig information.

Vem var det som stämde och drev processen. Vad tror du? Gissar du på oljeindustrin så skulle jag kalla dig normalbegåvad.

Nu skall jag koppla jakten på olja till dagsaktuell politik. Somalia ett land som egentligen är två stater har oljetillgångar (stora). I norra Somalia råder relativ fred och struktur. I södra och mellersta delen på går ett krig. USA bombar terrorister.(Obs nu är USA i Afrika) Men det viktiga är att "regeringen i södra Somalia" begärt hjälp av Etiopien. Ok vem tror du står bakom den regimen. Är du normalbegåvad så vet du svaret.

Hur länge skall vi andra världsmedborgare acceptera att amerikansk oljeindustri får hålla på?
Du kanske skiter i att miljontals människor dör i Somalia och andra oljestater som Irak, mellanöstern osv..Prova då den här frågan..
Varför skall vi få vår atmosfär förstörd, varför skall vi drabas av klimatförändringar..

Det finns en amerikansk militärindustri som inte har ett dugg med detta att göra..eller hur...det behöver man inte ens vara einstein för att fatta.

Så titta på informationen om elbilen......koppla sedan tanken till politiken och ord som terror och skurkstat. Det hänger samman och det behöver man inte ens vara begåvad för att förstå.
Kanske kan en och annan som läser detta ser det uppenbara sambandet - mellan fred och miljö eller vänd gärna på det sambandet till - mellan krig och olja.

Så nu vet du också varför du inte kan köpa en elbil istället för en bensin eller diseldriven bil. Du vet också vem som dödade elbilen.

Tack för ordet och sov gott.

Mer intressant av wadström. Andra om: , , , , transport, kollektivtrafik, persontransport, skatter, bensin, bensinpris , , , usa, somalia, irak, terror terrorist Technorati om: , , Icerocket om: ,

5 kommentarer:

 1. Jag tycker att det finns en hel upsjö av möjliga elektriska bilar på marknaden.

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_production_battery_electric_vehicles

  det stora problemet är att förse dem med el om en stor del av bilflottan internationellt skulle gå över till elbilar.

  Det är därför som vi behöver fler kärnkraftverk.

  SvaraRadera
 2. Det som är bra med el är att det kan produceras med ny teknik direkt från solen och indirekt via vattnet och vinden. Vi kan äntligen göra oss fria inom transportsektorn från ålderdomlig teknik som är beroende av kol, olja och uran.

  SvaraRadera
 3. @Björn.

  Så du erkänner att det finns ett flertal existerande el-bilar.

  Detta fäller din hypotes om att du inte kan köpa elbilar. Vilket då omedelbart leder till frågan VARFÖR finns inte fler elbilar på marknaden idag. Och svaret är såklart att de inte ger samma värde som en bensindriven bil (pga begränsad räckvidd och lång tid för "tankning")

  Det är där vi måste inrikta våra ansträngningar, istället för att skriva konspirationsteorier om amrikansk oljeindustri.


  Sen väntar jag och andra fortfarande på dina svar i de andra trådarna där vi diskuterar kärnkraft. Ska vi vänta länge ?

  SvaraRadera
 4. Bengt Axmacher24 juni, 2008

  Det finns mycket som är bra med el, men det har gjorts otillräckligt för att stötta elbilen i starten. Dock finns Toyota Prius sedan länge, såld i mer än miljonen.(Jag har en och har aldrig haft en bättre bil.) Och den kommer som plugin-hybrid 2010. Globaliseringsrådet vill driva på utvecklingen, jag har skrivit en lång drapa om det.

  Trevlig blogg du har, men ack så svårläst pga den mörkgröna bakgrunden.

  SvaraRadera
 5. ingenjör07 juli, 2008

  Så kärnkraft med produktionskostnad 25 öre/kWh är ålderdomlig, men inte vindsnurror som kostar 80 öre/kWh?

  SvaraRadera