fredag 23 maj 2008

Miljöpartiets kongress i Östersund


Nu är kongressen igång. Peter har fått lite mediauppmärkasmhet för att han lyfte fram nästa oljekrisområde i världen. Det borde vara en självklarhet att inte tillåta mer oljeexploatering. Oljan är en stor tillgång som tillhör även kommande generationer. Det är oansvarigt att elda upp den som vi går nu.
Annars är det en trevlig stämning på konferensen samtliga deltagare är rörande eniga om att EU är en dålig konstruktion. Lite dialog pågår om huruvida utträdeskravet skall stykas. Så visst diskuteras det om de problem EU har och hur Miljöpartiet kan förändra. Återkommer med lite mer senare. Rose-Marie sitter just nu och bloggar om Eu-debatten du kan väl läsa vad hon skriver

Annars kan man självklart låna cykel under konferensen och demonstration av eldriven EU-moppe pågår.

Lite media just nu SvD 1 2 3 4 DN 1 2 AB 1 2 3 Expr 1

2 kommentarer:

 1. Tror knappast att oljan tillhör kommande generationer då det redan sedan den första oljedroppen hittades i världen bara har lett till ren förstörelse för naturen och allmänt vemod på allt för många håll i världen med denna olja.Kommande generationer blir helt enkelt tvungna att hitta en lösning på denna bekvämma energikälla som bara pumpas rakt upp ur marken just nu och som sedan säljs till högstbjudande.

  I en fungerande värld vilket vi får hoppas kommer en gång är energi inte en vara att förhandla om rent ekonomiskt då den kommande framtiden förmodligen insåg dessa gigantiska misstag med en sinande energi som den nu är i vår nutid där framtidsenergin förmodligen blir var mans egendom hur konstigt det nu än kan låta i denna tid med fortfarande allt för förutfattade meningar om att så som världen fungerar nu kommer den alltid att fungera.Vilket torde vara helt fel från början till slut angående tidigare mänsklig historia när det gäller att hitta på nya lösningar.Lev väl.

  Pelle

  “In the early days of humanity the people was bored and invented the government.Now we have madly fun every single day …”

  SvaraRadera
 2. Hej anónym

  När jag skriver att oljan tillhör kommande generationer så är det inte för at elda upp den. Vi har idag mängder av andra användningsområden och det är poängen. Det finns säkert mer klokskap om jag som kan ge visioner av vad oljan i framtiden kan användas till. Men vi skall inte elda med en så viktig naturresurs. Inklusive alla klimat och konfliktskäl.
  Det fanns en liten motion bland många andra som behöver ett svar. "Vem äger naturens frukter"..

  SvaraRadera