tisdag 20 maj 2008

Vad är intressant egentligen

Jag skrev i mitt tidigare inlägg om att press & bloggar slutat skriva om Burma. Det är väl ointressant att miljontals människor överlevt Cyklonen men nu riskerar att dö medan världen passivt tittar på.

bloggportalen är en av de mest diskuterade nyheterna förslaget om delad valdag. Det skulle öka demokratin om vi skilde riksdags och kommunalvalen. Socialdemokraterna säger nej och då passar Reinfeldt på att smita från frågan han också. kanske är det så att både s/m är rädda för lokala val. Att medborgarens eget kryss av politiker skulle ge utslag kanske de också är rädda för...inte vet jag men vi får väl se hur många år de klarar att behålla nuvarande ordning. Det är väl farligt om medborgarna får mer att säga till om kan jag tänka.


Under vardagsbetraktelser så är det en lite kul artikel om barnet som inte fick döpas till Pripps. Jag kom att tänka på Johnny Cach och hans "A Boy Named Sue" Det är en skön låt men nu var det väl något med varumärke som gjorde att föräldrarna fick nej. Det är märkligt det där med att vissa skall äga namn. Kan man äga namn egentligen, vem kom på den iden?


Debatten om bensinpriset pågår fortfarande. En ganska inskränkt debatt där få inser att priset kommer att höjas oavsett vi lägger mer skatt på bränslet eller ej. Jag var och tittade på en elbil idag, klart intressant.


På knuff pågår ungefär samma diskussioner men jag såg Jinge hade skrivit om Bildts synvilla. eller hörselvilla. Ni vet när han for till Ryssland och skällde för att de åkte ubåt i Svenskt vatten. Mer och mer tala för att det här var bara Galeasen Amalia från Muskö, byggd 1899. Synd om Bildt han verkar ha lite svårt att erkänna misstag.

Dagen.se brukar jag titta in på ibland för att se om det dyker upp något intressant. jag är lite intresserad av religion och filosofi ateist som jag är:). Det är märkligt hur denna religiösa tidskrift helt undgår att skriva om den humanitära katastrofen i Burma eller jordbävningsoffren i Kina. men kanske sträcker sig inte kristendomen så långt? Dagen har lyckats hitta lite material i USA (kanske mer kristet närbesläktat land) om en präst som portar en ung man för han har Autism. Kanske inte är så tokigt för killen då slipper han bry sin hjärna med onödiga svårbegripliga sagor. Men det är klart det kan vara lite småmysigt med sång och tända ljus ibland. Men vem trodde att kyrkan var till för alla. En lite kul grej. När jag körde rättstaningen så markerades Autism. Vet du vad förslaget till stavning blev...Buddhism..märkligt.

I min lilla runda brukar jag titta in till mymlan. Hon skriver något om att hon troddes vara sonens nya flickvän..hoppsan, den tror vi på..

Ja gröna bloggar ligger fortfarande nere efter att någon busat lite. Maria Ferm hade fått ihop ett inlägg om luften. att ställa krav på luften är att bry sigMen nu gick luften ur mig så nu hittar jag inget mer intressant...jo Blogge såklart som använde ordet yttrandefrihetsbrott. Vilket underbart ord! Det inlägget tycker jag du skall läsa. Stöd inte en sinnessjuk ordning genom att skaffa utgivningsbevisSå nu har jag använt yttrandefriheten och avslutar med en blues från Elmore James


Det verkar lungt i ankdammen

Mer intressant av wadström eller wadströms musik på myspace.

4 kommentarer:

 1. Men vad? Tror du mig inte? Det är alldeles sant.

  SvaraRadera
 2. mymlan jag skrev ju "hoppsan, den tror vi på.."
  Varför tolkar du in ordet inte ;)

  SvaraRadera
 3. Anade en viss ironi. :)

  SvaraRadera
 4. Jag har väl aldrig varit ironisk:)

  SvaraRadera