tisdag 20 maj 2008

Burmas befolkning kan inte betala för sjukvården de heller..

Kvinna, 21 får besvär under graviditeten. Vården kräver betalt, men hon har inte råd och avstår. I samband med förlossningen får kvinnan en kraftig blödning som fortsätter efter utskrivningen. Kvinnan opereras akut. Blödningen tilltar och blodvärdet försämras. Kvinnan avlider, enligt obduktionen på grund av hjärtinfarkt. Fallet utreds enligt Lex Maria.


Som gömd flykting har Maria och hennes barn bara rätt till akutvård i Sverige, förutsatt att de betalar ur egen ficka. Det har stat, kommuner och landsting kommit överens om. I dag skulle riksdagen fatta beslut som gör att det också enligt lagen blir helt i sin ordning att
vägra dem vård.

Så här ser framtiden ut i det nya moderata Sverige. Visst kan du tänka att flyktingarna får väl skylla sig själva som var så korkade att de flydde till Sverige. Men vad du skall vara mycket vaksam på är att imorgon är det du käre blonde medborgare som inte kommer längre än till kassan på sjukhuset...om du inte har pengar i fickan.

Varför jagar inte moderaterna de företagare som utnyttjar flyktingar istället för att använda läkarkåren i sitt polisarbete? Kanske har Leif G W rätt i att polisen snart inte finns mer än som administrativ enhet. Polisarbetet skall väl utföras av läkare, dagispersonal, lärare och andra "reinfeldtagenter".

Att moderater och folkpartister driver frågan om att bara den som kan betala skall ha rätt är inget förvånande. Hur centerpartiet och kristdemokrater kan sälla sig till skaran kanske är lite mer förvånande. Men socialdemokraterna hur kan de acceptera att Sveriges läkare kriminaliseras... suck.Är de så nervösa för att Sverigedemokraterna växer så de enas om att vara "handlingskraftiga" mot en liten redan utsatt grupp..

Du gamla du fria vart tog du vägen...är det bara (v) och (mp) som har något kvar mellan öronen.

Övriga verkar vara helt urblåsta i sin iver att jaga flyktingar...Hur kan vuxna ofta välutbildade politiker komma fram till att grundregeln för Svensk sjuk & hälsovård inte skall gälla längre..

Jag har skrivit inlägg i frågan tidigare 1 2 och nu blev det lite debatt i Riksdagen så ledamöterna skall väl sova på saken antar jag. Sov gott Sverige men vad är det för Sverige vi vaknar upp i imorgon. Jag har lyssnat och läst vad olika politiker sagt och skrivit under dagen.

Jag avslutar med en liten påminnelse om hur det ser ut i Världen. I Burma sker nu en av alla tiders största humanitära katastrofer. Flera miljoner människor riskerar att dö i brist på vatten, mat och följdsjukdomar. Men det får väl ingå i den svenska nya doktrinen. Kan man inte betala för sig skall man inte ha någon hjälp........Media i Sverige har tystnat, det går väl att läsa lite om Kina och den naturkatastrofen. Det berör ju oss, vi skall ju snart dit och tävla i idrott.

Två svenska läkare gjorde det läkare skall göra, försöka rädda liv och förebygga sjukdom.
Sveriges Radio gjorde en intervju när de kom hemfrån Burma.

– Det man såg där var människor som hade drabbats hårt. De var dehydrerade och var undernärda i kombination med att många kvinnor och barn, som inte hade tak över huvud. Det är uppenbart att det är ett område som kommer att drabbas av flera epidemier av olika former. Det fanns inte sanitära möjligheter för de människor som var därnere att sköta sin hygien. Det finns inte rent vatten och de har inte mat. Det leder till undernäring och infektioner, såväl inre som yttre, för de har inte ens kläder. De får sår som blir infekterade i den här miljön, säger Stefan Amér.
– Det här är en av de värsta katastroferna som har inträffat och det kommer att fortsätta. De som överlevde och inte fick så stora skador, lider nu akut brist på vatten och föda. Infektionssjukdomar börjar komma och kolera kommer garanterat att spridas. I området finns malaria och denguefeber och det är ett otroligt känsligt läge, säger läkaren Charles Randquist, som just kommit hem från Burma.

Så nog vet läkarkåren vad som är rätt och fel. Varför tillåter vi inkompetenta politiker att hindra läkare från att utföra sitt viktiga arbete...kriminalisera läkare som gör sitt jobb..vilken galenskap..jag blir så förbannad.....varför skall vi betala lön till dessa politiker med privata sjukförsäkringar och förtur i vårdköerna...Sov gott Sverige.

Jag avslutar med lite musik. Ingen kan köpa Livet.....

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: , , , , , moderaterna vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet papperslös papperslösa sjukvård human flykting barnkonvention mänskliga rättigheter Burma Randquist Amer Technorati om: , , Icerocket om: ,

4 kommentarer:

 1. Det finns över 6 600 000 000 människor på vår jord.

  Dags att bygga ut den svenska vårdapparaten!

  Sverige, ett land på drygt 9 miljoner invånare, vars ekonomi bygger på någon miljon människor som arbetar inom den privata sektorn, har knappast råd att ta hand om varenda människa på denna planet.
  Att påstå annat är naturligtvis en naiv dröm.

  SvaraRadera
 2. Och hur fan kom de hit från andra sidan jordklotet "utan papper"?
  Eller är det dasspapper de saknar kanske?

  SvaraRadera
 3. hrjohansson
  Du verkar vara en skitkul typ. Jo människan kommer till planeten via sin mor. Din morsa befann sig här hos oss, det var väl tur för dig.
  När det gäller papper skall jag berätta en liten sann historia för dig. En familj som i urminnes tider levt i Israel hamnade i onåd. Eller marken behödes väl av någon annan som ansåg sig ha mer rätt till den. Hur som haver fick de fly för sina liv. När identiteten sedan skulle bekräftas tror du att de då fick ut några pappaer från Israels ambasad. Nej just det inga papper för är man född palesinier i staten Israel har man inga medborgerliga rättigheter. Konstigt tycker du som har fått ett fint Svensk pass.
  Så använd ditt dasspapper och torka dig bakom öronen och väx upp.
  Vi har byggt ett land som har både bra ekonomi, yttrandefrihet osv. i har både råd och ansvar för att visa humanitet till andra människor på den här planeten. Jag vill påminna dig att för inte så länge sedan flydde mågon miljon svenskar från sverige av religösa men främst ekonomiska skäl till USA. Hur kunde dessa fattiga människor ha råd till båtresan över havet....jo de gjorde som dagens flyktingar....ha det:(

  SvaraRadera
 4. "käre blonde medborgare"

  Du kanske inte fattar att fördommar mot folk pga hudfärg eller annat är rasistiskt även om det är riktat mot blonda vita människor din jävla rasist! Ta dina jävla fördommar och far åt helvete. ALLA! ALLA! HAr ett lika värde, lär dig det din jävla rasist! Du behöver inte bry dig om att lägga ut det här eller att svara, jag kommer ändå inte att besöka din rasseblogg för att läsa svaret.

  SvaraRadera