söndag 15 juni 2008

FRA och miljö

Bara miljöpartiet säger nej till omstritt förslag
Nästa år får staten rätt att i hemlighet läsa din e-post och lyssna på dina telefonsamtal. Om inte riksdagen på onsdag röstar nej till regeringsförslaget. Men mycket talar för att också de sista kritikerna inom alliansen säger ja.
Bara miljöpartiet säger ett rakt nej. Socialdemokraterna och vänstern har egna reservationer.

I Kina har oväder krävt minst 55 döda och tvingat över en miljon människor på flykt.
I Iowa, USA, har tre personer omkommit och omkring 24 000 evakuerats.
De extrema skyfallen slår hårt över stora delar av världen.

Bush tar i allt han har i hopp om en homerun, sade en säkerhetskälla med en metafor lånad från basebollens värld. Men inte för yttrandefriheten eller miljön utan för att jaga sitt hjärnspöke Bin Laden.
Nog har Bush lyckats förändra världen ingen tvekan om det. Vår kommande FRA lag är ett bra exempel på hur terrorskräcken används för att kontrollera medborgarna

Det går att anföra argument om att miljöhotet som Gore och hela miljörörelsen framför också är ett skräcksenario för att förändra världen.

Krig och förtryck för att få kontroll över oljemarknaden är så självklart att det terrorhotet har i alla fall jag genomskådat. När det gäller miljöhoten behöver vi en sansad vetenskaplig debatt om vad som behöver förändras på vår planet för att vi skall ha en möjlighet att överleva.

En förutsättning för att mänskligheten skall lyckas är bl.a. yttrandefrihet. Alla röster måste höras och inte bara statspropaganda..jag tror på mänsklighetens förmåga. Vi behöver inte ett nytt klimat vi behöver en ny politik.

När friheten skall försvaras genom att friheten skall begränsas för dig och mig så vet vi att vi är på fel väg. Lyssna noga främst på de borgerliga ledamöterna i riksdagen som säger att de personligen anser att lagen är fel men ändå kommer att rösta för den.... Politiker som röstar mot bättre vetande och mot sin personliga övertygelse kan bara förekomma i ett land där det inte har någon betydelse. Riksdagsmännen ser sig bara som röstboskap...frågan är bara åt vem..och det är inte det svenska folket.... Jag har försökt hitta något i folkpartietets och centerpartiets partiprogram som säger att partiet är för kontroll och övervakning av medborgarna.

Så ur röstningen om FRA lär det framstå tydligt att i behöver börja diskutera vilka människor det är vi väljer och framförallt behöver vi granska partiprogram i förhållande till verklig handling. Så visst nu hackas det glatt på SD från både höger och vänster, men kanske lite ödmjuk självkritik vore på sin plats. Det är ändå människor i det här landet som stödjer partiet och dess program.
Fundera en stund varför människor är kritiska till den förda politiken och varför människor tappar förtroendet för politiker.

En regering utan folkligt stöd vad kallas det ute i världen? Ja just det...

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: , , , , demoskop opinionsmätning, , , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan bloggvärldens väljarundersökning fra yttrandefrihet tryckfrihet signalspaning övervakning pressfrihet frihet Technorati om: , , , , demoskop, , ,Icerocket om: , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar