söndag 15 juni 2008

FRA - lagen hör inte hemma i en demokrati

FRA - lagen hör inte hemma i en demokrati. När friheten skall försvaras genom att inskränka individernas frihet då är vi åter till 30-talet..........

Bloggvärldens väljarundersökning (Bvu) verkar på något märkligt sätt bli rätt. Det är inte så att den på något sätt är vetenskaplig om nu någon väljarundersökning egentligen kan kallas vetenskaplig. Antalet röster på ett eller annat parti i en undersökning är egentligen ganska ointressant eftersom det enda valet är på valdagen.

Jag menar ändå att Bvu snabbare än någon annan undersökning fångar upp rörelser och trender. Några enkla trender som visat sig en längre tid är ett SD som passerar 4%. Ett MP som ökar ett C och KD som tangerar att gå mot mindre än 4%. Den senaste tydliga växande trenden är övriga som troligen är Piratpartiet... Men det som också syns är att "jag har slutat rösta" verkar vara en växande andel av de som röstar i (Bvu). Nu lär jag väl få en och annan sifferbitare på mig som ägnat sig liv åt siffror...men "bättre vara ute på hal is och ha det glatt - än att gå i lera och sörja"

Först får jag väl säga grattis till Sverigedemokraterna som fått över 4% i senaste sifoundersökningen. Så här fördelar sig väljarsympatierna i procent, förändring sedan maj inom parentes: v 5,4 (+ 0,3), s 41,6 (– 2,0), mp 6,6 (+ 1,0), c 5,5 (– 1,0), fp 7,7 (+ 0,7), m 22,6 (+ 0,5), kd 4,4 (– 1,2), SD 4,2 (+ 0,8) och övriga 2,1 (+ 0.8).

Enligt mitt sätt att se har nu det ena blocket 53,6 % och det andra 44.4% en diff på 9,2% enligt Sifo. Men det bästa sättet för var och en att se vilket parti som ligger närmast sina egna värderingar är att läsa. Så jag har som ren service lagt ut länkarna till samtliga partier som säger sig vara för demokrati.

Nu till dagens FRA.
DN har fått till några rader för försvaret av friheten. Det var inte en dag för sent:(.
Man behöver inte vara paranoid och inte ha särskilt livlig fantasi för att se hur denna statliga informationsmakt kan missbrukas. Källskydd, brevhemlighet och andra självklarheter försvinner med en knapptryckning.

Val 1 och FRA 2 Svd 1 2 Dn 1 2 Expr 1 2 HD 1 Sydsvenskan 2 Dagen 1 2 Aftonbladet 1 2
Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: , , , , demoskop opinionsmätning, , , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan bloggvärldens väljarundersökning fra yttrandefrihet tryckfrihet signalspaning övervakning pressfrihet frihet Technorati om: , , , , demoskop, , ,Icerocket om: , , , , , ,

2 kommentarer:

 1. Nu får du väl ta och tagga ner! För bara ett par dagar sedan kom Sveriges mest ansedda partisympatimätning, SCB:s PSU, och där visar det sig att SD rört sig från 2,9 till 2,8% under senaste halvåret.

  SD under Jimmie Åkesson är ett treprocentsparti. Punkt.

  SvaraRadera
 2. "Först får jag väl säga grattis till Sverigedemokraterna som fått över 4% i senaste sifoundersökningen."

  Tack så mycket, Björn! Tack. Det värmer.

  Bry dig inte om Tommy Funebos spamkommentar ovan, förresten.

  SvaraRadera