söndag 8 juni 2008

Kärnvapen och utförsäljning

Israel höjer tonläget mot Iran. Israel hävdar att Iran håller på att tillverka en atombomb. Iran hävdar att de bara producerar fredlig elenergi. Tvisten visar på det främsta argumentet mot att vi skall byta spår. Kärnteknologin är och förblir ett gigantiskt hot mot mänskligheten.

Nu är konflikten Israel - Iran inte så enkel att det handlar om religion eller staten Israels överlevnad Vi har hört tongångarna om att invadera Iran från USA under många år. Irak skulle haft massförstörelse vapen vilket visade sig vara en gigantisk lögn.

Sanningen är att USA är oljeberoende. Vi också!

Det finns bara en väg och det är att utveckla sol, vind och vatten. Det är den enda vägen som både är förenlig med en miljö människan kan överleva i och en grund för fredlig samexistens mellan människor.

Den Svenska regeringen slutligen borde ta möjligheten att stödja företag som vill teknikutveckla inom modern teknik. Sverige hamnar i en rasande fart på efterkälken. Vad är det som skapar denna handlingsförlamning hos regeringen. Jag tror att de är fast i ett trauma som säger att staten Sverige är farlig. Det blir mycket märkligt med en alliansregering som säljer av allt de kan och köparen blir andra stater. Det kanske inte är så lätt att se att detta sker eftersom idag är det gigantiska fonder som är aktörer på finansmarknaden och inte enskilda kapitalägare eller regeringar.

Eu med fri rörlighet av kapital innebär på något märkligt sätt att franska och tyska staten börjar äga i Sverige. Varför tror dessa länder på sin stat och inte den svenska regeringen. Telia och Ericsson är ett bra exempel på hur företagande växt fram i samverkan mellan stat och kapital.
Utförsälningen av hela den offentliga sktorn kommer att skapa enorma framtida problem. Ombildningen av allmänyttan är ytterligare ett exempel på kortsiktighet som bara har ideologiska förtecken.


Kina den gamla kommunistiska staten expanderar i rasande fart skälet är enkelt. Staten Kina förstår mekanismerna och kan styra resurser till viktiga samhällsområden. Nu är inte staten Kina exempel på hur jag vill att ett samhälle skall styras. men jag är bekymrad över hur statsfientlig alliansen är. Det som är svårt att förstå är hur alliansen samtidigt kan hylla staten EU. Irländarna är de enda folket i Europa som får rösta om de vill ha en gemensam president och utrikesminister. Sverige behöver inte längre något försvar. Moderaterna räknar kallt med att Euarmen tar över. Hade jag varit religiös hade jag fallit ner på knä och bett en bön att Irländarna säger nej. men nu när jag lever i det demokratiska Sverige så för jag snällt sitta och titta på när en regering med ett folkligt stöd på ca 30% säljer ut vår självständighet.

Om någon vecka så sviker riksdagen Svenska folket. Med principen frihet uppnås bara genom att inskränka den startar avlyssningen och därmed censuren i Sverige. Det är en mycket märklig regering vi fått som vill kontrollera oss. Då helt plötsligt tror alliansen på staten.....

Hur går det i valet 2010? Väljarundersökningarna avlöser varandra. Du har väl röstat här i bloggvärldens väljarundersökning?

Mer intressant av wadström. Andra om: , , , klimat, vindkraft, solenergi, kärnkraft, kärnvapen, , , Israel , , demoskop opinionsmätning, , , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan bloggvärldens väljarundersökning Technorati om: , , , , demoskop, , ,Icerocket om: , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. Så förklara ännu en gång för mig vilkan magi det är som får Iran och Israel att sluta bråka om kärnvapen om vi i sverige slutar att använda kärnkraft.


  ditt resonemang är litegrand som att påstå att vi i sverige ska sluta köra med bensindrivna bilar för att andra länder har eldkastare.

  SvaraRadera
 2. "Kärnteknologin är och förblir ett gigantiskt hot mot mänskligheten."

  Ok... enligt samma resonemang:

  Träteknik är farlig för man kan bygga spjut och andra vapen av trä, ergo skall skogs- , pappersmassa- och träindustrin i Sverige läggas ned.

  Metallteknik är farlig för man kan bygga stridsvagnar, gevär, automatkarbiner, kanoner och ammunition av metall, alltså skall gruv-, verkstads-, varvs- och bilindustrierna i Sverige läggas ned.

  Kemiteknik är farlig för man kan göra nervgas, sprängämnen, drivmedel för raketer och krut till ammunition med hjälp av kemi, alltså skall all process- och läkemedelsindustri i Sverige läggas ned.

  Om vi slutar använda dessa "teknologier" i våra fredliga industrier så kommer alla andra att sluta använda dessa tekniker farliga sätt...


  Seriöst... ni som läser detta, tror ni verkligen på det här? Tror ni verkligen att om hela västvärlden lägger ned sin civila kärnkraft så kommer Iran och Nordkorea, Pakistan och Indien att sluta med sina kärnvapenprogram?

  SvaraRadera
 3. Ja, ja, ja, jar tror att hela världen rättar sig efter Sverige. Vi behöver bara berätta för de andra länderna (dumma som de ju är) hur man gör, så gör de som oss, oss, oss!

  SvaraRadera