söndag 22 juni 2008

Nu är vi alla en del av utanförskapet.

Det var en underbar midsommarhelg. Nu läser jag att det troligen går att simma vid Nordpolen. Men om man simmar i lite kallt vatten så ingår man i alliansens utanförskap. I varje fall om man är förkyld i två dagar!

Men det är inte samma Sverige längre. De nya moderaterna och det nya Sverige är inte mitt. I vanliga fall så strider vi svenskar om en sak i taget och sedan är vi lojala och förnöjda Men det har hänt något i Sverige. Något nytt har inträffat. Visserligen lyssnar regeringen numer på svenska folket och alla jordens folk som överhuvudtaget pratar med en svensk.

Det som har hänt är att demokratin och yttrandefriheten inte längre finns i Sverige. Det är säkert någon som tycker det är överdrivet det jag skriver.

Men titta bar vad som håller på att ske....Läs vad centerpartiet har börjat med!!
Snälla goa vänliga svenska folk rösta aldrig mer på centerpartiet. Vi kanske skall gräva lite i Centerpartiets mörka historia för att förstå hur något sådant kan ske 2008.

Nu får vi snart inte skriva vad vi vill för centerpartiet...läs..Enligt centerpartiets pressekreterare Erik Bratthall var mejlet en upplysningstjänst till Strix. – Tanken var aldrig att få honom att ta bort inläggen, utan att berätta för företaget att deras varumärke kopplas samman med en person som använder ett sådant språkbruk. Vi efterlyser en etisk debatt om hur man får skriva på bloggar, säger Erik Bratthall

I alliansens Sverige råder tron att yttrandefrihet och demokrati upprätthålls genom att inskränka just yttrandefrihet och demokrati för medborgarna.

Den Belgiska integritets kommissionen är kraftigt upprörd över den svenska FRA-lagen. Man menar att FRAs övervakning riskerar drabba även belgiska medborgare och man kan inte tolerera att Sverige avlyssnar dem. Nu planerar därför den belgiska integritetskommissionen (Privacycommissie) en stämning mot Sverige i Strasbourgsdomstolen. Det hoppas jag mängder av svenska organisationer med juridiska muskler också gör.

Irland har avgjort att Lissabonfördraget inte gäller. Reinfeldt och Bildt som för det första förvägrat Svenska folket dess självklara rätt att rösta vad säger de nu...Jo de skall skriva på för Sverige säger de....EU utan folket är inget nytt men en svensk regering utan folket vet inte jag om det har inträffat tidigare i modern tid.

Gör valet 2009 ,då vi skall välja representanter i EU-parlamentet, till ett val där svenska folket säger nej till maktövergrepp. Gör som jag rösta på Miljöpartiet.

Fan.. vad arg jag är. Svenska staten ges rätt att avlyssna alla telefonsamtal och all epost. Mest korkade måste nog moderaterna varit som säger sig kämpat mot kommunismen. Inte ens Stalin skulle ha kommit på den här alliansstrategin att lyssna på folket.

"för övrigt anser jag att FRA-lagen bör förstöras"

-on all sides- Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagenTechnorati om: , , ,,Icerocket om: , ,

2 kommentarer:

  1. Kan säga att jag röstar på (mp) i nästa val pga fra-lagen. Hoppas fler kommer ihåg vad som hände i dagarna när sveriges riksdag röstade bort demokratin i Sverige. Både alliansen och sossarna.

    SvaraRadera
  2. En skitförbannad ung man höll en lektion för mig om segling och hur in i h-e dumt det var att Reinfeldt gåt rakt emot Folkstormen istället för att länsa undan. Den lektionen har sysselsatt mina tankar i helgen och jag har kommit fram till att allför många försvarsanställda har äntrat skutan Sveriges Riksdag och en del även kommandobryggan och då står sig folket ganska slätt. Ett fredligt övertagande av en militärjunta?

    SvaraRadera