onsdag 11 juni 2008

Reinfeldt framstår alltmer som en förlorare

Zlatan lyfter Sverige och helt plötsligt är det det enda som Reinfeldt kan uppvisa som är positivt i Sverige. Snacka om populist! Reallönesänkningar för första gången på 10-12 år uselt arbete Reinfeldt! Inte ens näringslivet tror längre på Reinfeldt & Borg. Moderaterna själva tror inte på Reinfeldt. Inte ens fastihetsskatten blir vad han lovat! Snart tar väl Bildt över partiet.... Miljöpolitiken då..vilken miljöpolitik?

Som jag skrev i gårdagens inlägg så är den viktigaste frågan just nu den inskränkning av friheten som borgarna vill genomföra.
Det är egentligen fruktansvärt att en regering som pratar så många vackra ord om individen och frihet från staten nu vill börja kontrollera alla medborgares telefonsamtal och e-post. Det här är det största hotet mot yttrandefrihet vi upplevt i Sverige sedan 2:a världskriget. Media är relativt tysta de vill väl ha sitt presstöd inte vet jag..men i bloggvärlden är det minst sagt uppror. Bloggelito använder ordet bloggbävning och det är ingen överdrift. Jag har aldrig sett så många bloggare och inlägg om ett enda ämne. men det handlar ju om yttrandefrihet och det är väl just det som bloggen står för.

I dagens partiledardebatt var det Peter Erikssom Miljöpartiet som tog upp den nya kontrolllagstiftningen som konservativa. liberala och religiösa krafter vill införa i Sverige. Hur Centerpartiet överhuvudtaget kan tänka sig att gå med på den här typen av lagstiftning fattar inte jag. Men kanske har marknadsliberalerna tagit över hela centerrörelsen?

Opinionsundersökningen som presenterades idag visar samma resultat som tidigare. Moderaterna 22,4 (22,6), folkpartiet 6,8 (6,5), centerpartiet 6,2 (6,2), kristdemokraterna 4,6 (4,6), socialdemokraterna 44,7 (45,9), vänsterpartiet 5,1 (5,1), miljöpartiet 5,9 (5,2).Enligt SCB ligger sverigedemokraterna på 2,8 procent, mot cirka 2,9 i november.
Passa på och rösta här i bloggvärldens väljarundersökning.

Men om du menar det minsta med att du tror på yttrandefrihet se till att påverka dina borgerliga riksdagsmän innan det är försent. Jag såg inte under valet något resonemang om att friheten bara kan bevaras genom att inskränka den för medborgarna. Men det är just det alliansen håller på och gör nu!

Slutligen så får Reinfeldt 6% löneökning, det kan vara bra nu när han fixat en stigande inflation och minskad produktion. Mitt förtroende för moderaterna är inte högt. Politiker överhuvudtaget är oftast en märklig kår som lovar guld och gröna skogar. När sedan guldet inte kommer och skogen dör så är det alltid någon annan någonannanstans som är ansvariga. De politiker som kan överraska med att ha lite Zlatantakter gör mig alltid glad. Här är ett exempel. Oppositionsborgarrådet Yvonne Ruwaida (mp) blev tidigare i år kritiserad för att inte ha betalat ut halva sin borggarrådslön till ideella organisationer som hon utlovat. Men på onsdagsmorgonen fick två "gröna hjältar" dela på 200.000 kronor.

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: , , , , demoskop opinionsmätning, , , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan bloggvärldens väljarundersökningfra yttrandefrihet tryckfrihet signalspaning övervakning pressfrihet frihet eu liberalstalinist Technorati om: , , , , demoskop, , ,Icerocket om: , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. Jag hade också stora förhoppningar före valet år 2006 men...

  "Alliansen för Sverige" blev ett luftslott som håller på att rasa ihop. Den gamla regeringen var bättre på flera punkter, bl.a. hade ju GP ett klart och tydligt ledarskap som nu saknas.

  Nästa moderat, Göran Lindblad, kommer ut och vill ha mer pengar i den egna plånboken.

  http://www.expressen.se/nyheter/1.1194646/goran-lindblad-m-hoj-riksdagslonerna

  Riksdagsledamöterna i Sverige ska tjäna minst lika mycket som EU-parlamentarikerna: 68 000 kronor, hävdar moderaten Göran Lindblad.
  Samtidigt som EU-parlamentarikernas löner justeras bör riksdagslönerna höjas med minst 15 000 i månaden, enligt Lindblad.
  - Man får ju vad man betalar för, motiverar Lindblad för Ekot.


  Fy f-n - ut med karlen direkt ur Riksdagshuset!

  Vi får också veta att våra skattepengar går till:

  De svenska EU-parlamentarikerna har levt ett långt lyxigare liv än sina svenska riksdagsledamots- kollegor.
  Bland annat är det alla bidrag för resor, administration, anställd personal, sjuk- och tandvård som ger ett stort överskott som man kan stoppa i egen ficka, om man känner för det.

  Bara resebidraget är på nästan 20 000 kronor för en tur och retur-resa som normalt går på 6 000, berättar Anna Hedh (s) för Stockholms Fria Tidning, SFT.

  SvaraRadera
 2. Centern, Folkpartiet och kris(t)demokraterna, har köpt in sig i moderaternas lyxkryssare (Titanic), de har alla köpt sina regeringsplatser med moderaterna som kapten och styrman och vägrar inse att det är ett fartyg som sjunker snabbt.

  Svenska folket knyter näven i fickan. Moderaterna fuskar och skor sig.

  vad nytt under solen?

  SvaraRadera
 3. En annan sak som glöms bort i denna härad är de pågående inskränkningarna av offentlighetsprincipen. Aldrig tidigare har så många tillägg till sekretesslagen gjorts som nu och allt med den den otroligt luddiga formuleringen om skydd från skada och men för den enskilde.

  SvaraRadera