tisdag 10 juni 2008

Alliansen gör självmål

Jag har snart skrivit en kilometer ord om den ekonomiska situation vi nu börjar se i Sverige. När inflationen "helt plötsligt" blir den högsta på 15 år. När bnp ökning på 4 % och inflation på 2% på ett enda år förändras till bnp ökning på 2 % och inflation på 4% så kanske du blir förvånad. "Helt plötsligt" börjar alliansregeringens utförsäljningar och skattesänkningar för de rika (kallas på moderatsvenska för jobbavdrag) få inflations effekter. Vad gör då moderaterna, jo de pekar på omvärlden! Först var det socialdemokraternas fel och nu är de omvärldens. Jag har för länge sedan insett att alliansen saknar ekonomisk politik. När jag säger saknar politik så innebär det att politiken inte tar hänsyn till verkliga fundament Moderaterna och även folkpartiet är helt styrda av en ideologiekonomi som inte har ett dugg med ekonomisk vetenskap eller ens klar verklighetsuppfattning.

Centerpartiet verkar sakta men säkert få kalla fötter och ansluter sig alltmer till främst Mp men även Socialdemokratisk analys av viktiga miljöfaktorer. Miljöfrågorna är övergripande och inte bara en mänsklig överlevnadsfråga- Miljöfrågorna är också framtidens tillväxtsektor och alliansen missar tåget gå på alla plan.

Jag skall kort beskriva vad Global Ekonomi innebär just nu och som ekonomer och politiker måste förhålla sig till. Tillväxten i produktion och även marknaden för försäljning av produkter är i Kina och Indien. Det innebär att råvarupriser och energipriser pressas uppåt. Det sker också en relativ snabb konsumtionsökning i dessa länder. Efterfrågan på livsmedel ökar.
I Sverige har vi en minskad produktion samtidigt som vi får betala allt högre priser för råvaror och energi. Effekten bli en minskad bnp och en ökad inflation.
Vad gör Sveriges regering. försöker de öppna upp handel med världen. Nej helt frenetiskt så kämpar alliansen för att få ingå i en EU-stat. En Eustat som gör allt för att bygga upp handelshinder till övriga världen. Det är inte något framtidskoncept.

Vi får hoppas att Europas enda fria folk Irländarna (har rösträtt) tar ett beslut om att inte gå med på att det bildas en EUstat. (Lissabonfördraget) jag vill inte ha en Tysk president och en Italiensk utrikesminister..vill du?

Idag ges en högre vetenskaplig utbildning i både Kina och Indien än i Sverige. Utbildningen är också dubbelriktad dvs studenterna lär sig allt både om västvärlden och "östvärlden".

Det mest uppseendeväckande är ändå alliansens totalt bristande kunskap om att ett starkt offentligt ägande och ett starkt privat ägande tillsammans utgör motorn i vår ekonomi. De flesta andra regeringar i världen är rädda om sitt offentliga ägande, men i Sverige så har vi 1800-talspolitiker vid rodret.

Nu när alla hejar på Sverige i fotboll så närmar sig dagen då inte bara våra barn skall kontrolleras av Björklund. Alliansregeringen inför en ny lag som innebär en kontroll av alliansregeringen på vad varje svensk säger i telefon och skriver på t.ex. en blogg. Jag har skrivit om det tidigare. Så även om du gillar den ekonomiska kris som alliansen skapat eller accepterar att du inte får rösta om att Sverige upphör som fri stat så säg åtminstånde ifrån om den nya kontrollagen. Då faller även yttrandefriheten...det har gått fort för alliansen att rasera vårt land eller hur..

Avslutningsvis så har vi alla svenskar anledning att vara oroliga. De fyra allianspartierna saknar en gemensam politik. Det blev ingen vårbudget och höstbudgeten verkar bli ännu mer inflationsdrivande. En sjunkande börs, ökande socialbidragskostnader, högre räntor och minskad produktion det är inget förtroendeingivande resultat. Mitt grundtips är att alliansen snart spricker och att vi får en ny regering redan före 2010. Sverige behöver en regeringsduglig regering nu!
Några tidigare inlägg om ekonomi.
Ekonomerna är idioter men det är du som blir blåst. - ettan-
Den ekonomiska orkanen är här -0n all sides -

Vi får hoppas att vårt fotbollslag spelar bättre än den självmålsbenägna alliansen. Heja Sverige!
Nu blir det TV en stund...

Mer intressant av wadström..ndra bloggar om fra yttrandefrihet tryckfrihet signalspaning övervakning pressfrihet frihet eu liberalstalinist , , , , , , , , fotboll självmål

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar